96/100Suckling
Barolo DOCG Castiglione Faletto - Cru Villero - 2017 - Oddero
Oddero - La Morra - Barolo DOCG

Barolo DOCG Castiglione Faletto - Cru Villero - 2017 - Oddero

96/100 Suckling - 94/100 punten Parker

Oogstjaar: 2017 - Houdbaar tot: 2045
96/100 punten Suckling, rood fruit, cacao en zoethout, intens met een heerlijke complexiteit, harmonieus en evenwichtig, met licht zoetige tannines in de zeer lange delicate afdronk.  Meer
83,95
76,95
  • Uw voordeel: 7,00 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 42,00 korting
Voldoende op voorraad.
Tijdelijk geen orderverwerking. Levering vanaf 8 april.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Cru Barolo 2017 - Castiglione Falletto - 96/100 Suckling.

Deze Cru Barolo is robijnrood van gemiddelde intensiteit. De elegantie van de cru zit hem in de noten van, rood fruit, cacao en zoethout, gedroogde roos en pioenroos, gekonfijte kersen, zwarte peperkorrels en eucalyptus. In de mond is de wijn intens met een heerlijke complexiteit, harmonieus en evenwichtig, met licht zoetige tannines in de zeer lange delicate afdronk. 

De Nebbiolo wijngaard voor de Cru Barolo Villero (oppervlakte 0,8 ha) is gelegen in Castiglione Falletto. De wijngaard ligt op een hoogte van 240 meter, met een zuidoostelijke blootstelling. De wijngaard is aangeplant in de begin zestiger jaren van de 20e eeuw. De aanplant is 4.300 stokken per ha., gesnoeid volgens het Guyot systeem. In de wijngaard wordt uitsluitend handmatig gewerkt. Oddero is gecertificeerd als bio producent. 

In de wijngaard worden de stokken meerdere malen per jaar gesnoeid om zo de beste Barolo te kunnen maken. De oogst van de druiven vindt midden oktober plaats. Bij het handmatig oogsten van de druiven vindt een zorgvuldige handmatige selectie plaats van de beste druiven. Dit geschiedt zowel in de wijngaard, als bij de wijnmakerij door middel van een transportband. Na het oogsten van de druiven worden de trossen in kleine kisten gelegd. De kisten hebben maximaal 15 kg aan druiven. De druiven worden zo snel mogelijk naar de wijnmakerij gebracht. Worden hier ontsteelt en zacht geperst. 

Het vergistingsproces vindt plaats in grote open stalen vaten, voor een periode van 25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28-29°C, gevolgd door de malolactische vergisting. De verdere rijping van deze Cru Barolo geschiedt in 40 hl. Slavonisch- en Oostenrijkse eikenhouten vaten voor een periode van 30 maanden, waarna deze wordt gebotteld. Vervolgens verfijnt de wijn nog minimaal voor een periode van 12 maanden op de fles in de kelders van het domein. 

Wijn/spijs combinatietip van de Italiaanse Sommeliers: Barolo Villero is een perfecte combinatie bij reebout met bessensaus.

 

James Suckling: 96/100 punten

Ripe-plum, candied-strawberry and white-mushroom aromas follow through to a full body with round, soft tannins and plenty of fruit. Lots of transparent fruit in the center palate. It firms up at the end with a fine, chewy texture. Try after 2026.

 

Robert Parker: 94/100 punten

The Oddero 2017 Barolo Villero is another surprise hit from a vintage that did not make it easy for vintners in the Langa. This wine shows classic profile, with plenty of blue flower, violet and crushed stone. The fruit tones are bluish in character with blueberry and wild plum. Compared to the super long and polished Rocche di Castiglione (also located in the village of Castiglione Falletto), this wine from Villero shows a bit less length and persistence overall.

 

Over Oddero:

Het moet ergens rond 1860 geweest zijn toen Luigi Oddero (1832-1893) met zijn wijnbedrijf startte in het stadje La Morra, gelegen in de Langhe, het hart van de Barolo DOCG. Het bedrijf wordt thans geleid door Mariacristina, die eind jaren negentig in het familiebedrijf is gekomen, en de kleinkinderen Isabella en Pietro. 

De totale oppervlakte van de Oddero wijngaarden is ca. 35 hectare, waarvan 16,5 hectare bebouwd met Nebbiolo voor het maken van Barolo en Barbaresco. Het familiebezit omvat ook ongeveer 6 hectare hazelnootbomen. De wijngaarden liggen hoofdzakelijk in Santa Maria, een klein gehucht, nabij het stadje La Morra, het hart van de Barolo DOCG. Oddero is als Organic producent gecertificeerd. Podere Cantine Oddero behoort tot een van de beste Barolo producenten. Meer dan 10x hebben zij tres bicchieri, de hoogste waardering, Gambero Rosso ontvangen.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:14,5%
  • Artikelnummer:BAR-1010-R1301-17

Recent bekeken producten

  •  
    96/100Suckling
    Barolo DOCG Castiglione Faletto - Cru Villero - 2017 - Oddero

    Barolo DOCG Castiglione Faletto - Cru Villero - 2017 - Oddero

    96/100 Suckling - 94/100 punten Parker

    83,95
    76,95
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »