Cru Ginestra Barolo Bio - Monforte d'Alba 2017 - 96/100 Punten Suckling
Na een zorgvuldige selectie worden half oktober de druiven met de hand geplukt. Het oogsten van de druiven geschiedt in meerdere rondes, waarbij per ronde uitsluitend de beste rijpe druiven worden geplukt. Na de pluk worden de druiven in kleine kratten naar de wijnmakerij gebracht alwaar zij worden ontsteeld. Hierna worden de druiven zacht geperst. De vergisting geschiedt met natuurlijke inheemse gisten, voor een periode van 15 dagen, in grote horizontale stalen vaten. Vervolgens rijpt de Barolo voor een periode van 24 maanden in frans eiken barriques. Hierna wordt de wijn, ongefilterd, gebotteld. op de fles verfijnt de Barolo nog minimaal 12 maanden in de kelders van het domein.
Het oogstjaar 2017 was een vier sterren oogstjaar met zeer warm weer en een vroege oogst. Door een strenge selectie van de druiven zijn de Barolo's 2017 van uitstekende kwaliteit. Deze Barolo begint "op dronk" te komen zo rond 2025. Vervolgens kunt u nog minimaal tot 2040 van deze fantastische Cru Barolo genieten. Drink de Barolo op maximaal 16-18ºC. Open de fles minimaal 4 uur voor gebruik. Beter nog 24 uur van te voren de fles openen, of decanteren.
Over Conterno Fantino
Conterno Fantino wordt geleidt door twee families, Claudio Conterno en Guido Fantino. Zij hebben met hun standvastigheid en doorzettingsvermogen bijgedragen tot de versterking van het imago van de Barolo en de wijnen uit de Langhe.
In de wijngaard wordt minutieus gewerkt, niets wordt aan het toeval overgelaten om bijna perfect fruit te verkrijgen. Het werk in de wijngaard geschiedt met de hand mede vanwege de filosofie dat het milieu zo min mogelijk moet worden belast. De wijnen van van het bedrijf zijn van ongelooflijke kwaliteit en originaliteit.