Barolo Margheria - Azelia - Parker 94/100 punten
Gerijpt gedurende 28 maanden op foeders, fruit is afkomstig uit het subgebied Serralunga, beroemd vanwege de aardse en geparfumeerde wijnen.
De wijngaard, 2,3 ha groot, is gelegen op een hoogte van 370 meter, in Serralunga d' Alba. De stokken in de wijngaard zijn aangeplant in de begin zestiger jaren.
Deze schitterende Barolo begint langzaam op dronk te komen vanaf 2025. Hierna heeft u nog tot 2040 om van deze fantastische Barolo te genieten. Wel decanteren en maximaal drinken op 18ºC.
James Suckling: 92/100 punten
Nice, spicy red-fruit character with a firm, medium-bodied palate that will need a year or two to soften. Good, if a little simple this year. Try from 2024.
Parker: 94/100 punten
The 2018 Barolo Margheria opens to a wide range of savory aromas with dark fruit, pressed rose, crushed stone and rusty nail. Those rusty or ferrous notes are typical of Nebbiolo wines from Serralunga d'Alba. The wine is tight and firm in texture with a polished and very linear style.