CHIANTI CLASSICO INTRODUCEERT GRAN SELEZIONE

01-03-15 / Clement van Dijk < TERUG NAAR OVERZICHT

Chianti Classico krijgt een nieuw kwaliteitsniveau in de vorm van Gran Selezione. Het is bestemd voor de allerbeste wijnen van de DOCG.

Naar verwachting zal ministeriële goedkeuring in de komende maanden verleend worden, waarmee het predicaat vanaf de oogst 2013 toegekend kan worden.
Het is de bedoeling dat Gran Selezione het prestige van Chianti Classico versterkt. Om ervoor in aanmerking te komen moet een wijn geproduceerd worden van druiven uit de eigen wijngaard van een bedrijf, minimal 30 maanden rijping ondergaan voor hij op de markt komt (waarvan tenminste drie op fles) en voldoen aan strikte technische en organoleptische criteria.

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Liefhebber van een heerlijk glas koud bier? Wijn moet je leren drinken en proeven en ontdekken. Belangrijk is dat je met de juiste wijnen begint. Graag helpen wij je op een eenvoudige wijze op weg om samen met jouw lief, jouw vrienden van een heerlijk glas wijn te genieten.

LEES VERDER

BRUNELLO DI MONTALCINO 2014

Villa Fattoria - James Suckling - Robert Parker

De Brunello's di Montalcino 2014 hebben een onverwacht gunstige score.  Niemand had ooit gedacht dat 2014 een uitstekend jaar zou worden voor Brunello di Montalcino. Het regende te veel tijdens de oogst. Toch werden enkele uitstekende wijnen gemaakt .....

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »