DRUIVENSOORTEN - SANGIOVESE

01-03-15 / Clement van Dijk < TERUG NAAR OVERZICHT

De Sangiovese druif is voor Italie een van de belangrijkste druivensoorten. Deze druivensoort is de basis voor de befaamde Chianti (Classico), de Brunello di Montalcino, Vino Nobile en Morellino di Scansano wijnen.

De naam van de Sangiovese druif wordt voor het eerst gebruikt rondom 1600, er werd gesproken over Sangiogheto.
Het is onduidelijk waar de oorsprong van de druif ligt. Op basis van onderzoeken zou de Sangiovese best een combinatie kunnen zijn tussen de Celiegiolo en de Calabrese di Montenuovo uit de regio Campania.

De belangrijkse kenmerken van de Sangiovese druif zijn: Het is een krachtige druivensoort met late rijping, goed bestand tegen de droogte en heeft een relatief hoge opbrengst.

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Liefhebber van een heerlijk glas koud bier? Wijn moet je leren drinken en proeven en ontdekken. Belangrijk is dat je met de juiste wijnen begint. Graag helpen wij je op een eenvoudige wijze op weg om samen met jouw lief, jouw vrienden van een heerlijk glas wijn te genieten.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »