DRUIVENSOORTEN - SANGIOVESE

01-03-15 / Clement van Dijk < TERUG NAAR OVERZICHT

De Sangiovese druif is voor Italie een van de belangrijkste druivensoorten. Deze druivensoort is de basis voor de befaamde Chianti (Classico), de Brunello di Montalcino, Vino Nobile en Morellino di Scansano wijnen.

De naam van de Sangiovese druif wordt voor het eerst gebruikt rondom 1600, er werd gesproken over Sangiogheto.
Het is onduidelijk waar de oorsprong van de druif ligt. Op basis van onderzoeken zou de Sangiovese best een combinatie kunnen zijn tussen de Celiegiolo en de Calabrese di Montenuovo uit de regio Campania.

De belangrijkse kenmerken van de Sangiovese druif zijn: Het is een krachtige druivensoort met late rijping, goed bestand tegen de droogte en heeft een relatief hoge opbrengst.

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

BRUNELLO DI MONTALCINO 2014

Villa Fattoria - James Suckling - Robert Parker

De Brunello's di Montalcino 2014 hebben een onverwacht gunstige score.  Niemand had ooit gedacht dat 2014 een uitstekend jaar zou worden voor Brunello di Montalcino. Het regende te veel tijdens de oogst. Toch werden enkele uitstekende wijnen gemaakt .....

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »