HOE LANG KUN JE EEN OPEN FLES WIJN BEWAREN?

06-05-15 / Clement van Dijk < TERUG NAAR OVERZICHT

Verkopen jullie ook halve flesjes wijn? Hoe lang kun je een open fles wijn bewaren?

Regelmatig krijgen wij vragen van klanten of het ook mogelijk is om halve flesjes wijn te kopen. Veelal mensen zonder partner of met een partner die graag geen, of een andere wijn drinkt, zouden het fijn vinden om een half flesje te kunnen kopen, omdat zij geen hele fles wijn in een keer leeg drinken.
Maar wist u dat dat goede kwaliteitswijnen, de wijnen die wij verkopen, gemakkelijk zo'n 5 tot 6 dagen bewaard kunnen worden, zonder dat de kwaliteit echt wordt aangetast. Het is dus absoluut niet nodig om een net geopende fles in een keer leeg te drinken. Sterker nog, als u en wat duurdere wijn hebt, een Riserva, een Brunello, Amarone of Barolo, dan is de wijn de 2e dag zelfs veel beter. Deze wijnen hebben een ontwikkelingsproces in de fles ondergaan van meerdere jaren. Zij hebben tijd nodig om hun geuren en smaken vrij te geven. Hiervoor is ook zuurstof nodig. Als u een fles heeft geopend en hier een of twee glazen uit heeft geschonken kunt u de kurk er gewoon weer op doen en de fles wegzetten. Het liefst niet in een warme kamer, maar bijvoorbeeld in een bijkeuken, kelder, of garage bij een temperatuur van rond de 10Cº. Uiteraard kunt u ook de Vacuvin stopper hiervoor gebruiken. Maar gebruik niet het pompje om de fles vacuum te trekken, want dan pompt u ook de geuren uit de wijn weg. Let er wel op dat u fles de volgende dag weer een of twee uur van te voren in de kamer zet om op temperatuur te komen. U kunt dus gerust een fles rode wijn en een fles witte openen en hier enkele dagen over doen om de fles leeg te maken. Halve flesjes zijn derhalve bij het regelmatig drinken van een glas wijn voor thuisgebruik niet nodig.

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Eén van de nieuwe regels is dat webwinkels en bezorgdiensten die alcohol verkopen en leveren, een leeftijd controle moeten toepassen. Als gevolg hiervan zijn wij verplicht om ook uw geboortedatum op te vragen en te controleren bij het plaatsen bij een bestelling.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »