IS HET MOGELIJK EEN ECHTE BAROLO VOOR MINDER DAN € 20,00 TE KOPEN?

01-04-15 / Villa Fattoria < TERUG NAAR OVERZICHT

Is het mogelijk een echte Barolo voor minder dan 20 euro te kopen? In dit artikel leest u hoe u de echtheid van de Barolo kunt checken.

De Barolo is een van de meest gevraagde wijnen ter wereld. Hij wordt ook vaak wel " de Koning der wijnen " genoemd. Het maken van een mooie Barolo kost veel geld, en vergt een forse investering niet alleen in geld maar ook in tijd waardoor de Barolo wijnen niet goedkoop kunnen zijn.

Om de kwaliteit van de Barolo te waarborgen hebben de producenten gezamenlijk een consortium opgericht dat onder controle van de overheid staat.

Door de populariteit van de Barolo worden ook veel "niet echte Barolo's" aangeboden. Om de echteheid van de "Barolo" te contoleren is heel eenvoudig. U gaat naar de website van het Consortium Langhevini.

Het is maar de vraag of bijvoorbeeld een Barlolo als Cordero Barolo DOCG een " echte Barolo " is, want Cordero komt als producent niet voor in de lijst van deelnemende producenten van het Consortium.
Natuurlijk zou het kunnen zijn dat de wijn is gekocht van een andere wijnboer, maar daar is geen duidelijkheid over.

Wellicht betaalt u zelfs wel te veel voor een heel goedkope Barolo. Wij geven onze klanten dan ook altijd het advies: Als u veel geld uitgeeft voor een mooie wijn, een mooie Barolo. Kies dan ook voor een echte Barolo van een producent, die ook als producent geregisteerd staat bij het Consortium. Echtheid van uw kostbare Barolo is dan gegarandeerd.

Kijk ook eens naar onze video van een producent die schitterende hoog gewaardeerde Barolo's maakt. Doordat wij al 10 jaar met deze producent samenwerken kunnen wij u deze Barolo voor een mooie prijs aanbieden.

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Eén van de nieuwe regels is dat webwinkels en bezorgdiensten die alcohol verkopen en leveren, een leeftijd controle moeten toepassen. Als gevolg hiervan zijn wij verplicht om ook uw geboortedatum op te vragen en te controleren bij het plaatsen bij een bestelling.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »