KOOPWIJZER BRUNELLO DI MONTALCINO

18-12-15 / Clement van Dijk < TERUG NAAR OVERZICHT

Het was 1865 toen Clemente Biondi Santi de eerste Brunello di Montalcino maakte

 

In de jaren zestig waren er zo rond de 10 producenten van de Brunello. De Brunello di Montalcino is pas echt op de kaart gekomen, toen John en Harry Mariani in 1978 veel land in Montalcino aankochten en deze ging aanplanten met o.a. Sangiovese Grosso druivenstokken en zij ook Brunello wijnen gingen maken. Je kunt het gebied van de Brunello rondom het oude Toscaanse stadje Montalcino in 2 delen opdelen. Het noordelijke deel waar het duidelijk kouder en natter is door de wind en het warmere, drogere zuiden. De wijnen uit het zuidelijke deel zijn meestal wat voller en meer aromatischer dan de wijnen uit het noordelijke deel.

 

De Brunello di Montalcino DOCG is de meest befaamde Italiaanse wijn. 

 

Blijf op de hoogte van onze Brunello di Montalcino Proeverijen, Webinars en Brunello Aanbiedingen met de fattoria Vaste Klanten Korting.

 

Om u op weg te helpen een juiste keuze te maken, hebben wij voor u een Brunello di Montalcino koopwijzer geschreven.

 

Download onze GRATIS KOOPWIJZER BRUNELLO DI MONTALCINO.

 

Download Brunello Koopwijzer

 

Bij Villa Fattoria vindt u het beste assortiment Brunello wijnen. Wij hebben onze selectie gemaakt op de kwaliteit van de wijnen, want wij willen dat u echt kunt genieten van deze fantastisch mooie, bijzondere, Toscaanse wijn. U vindt bij ons Brunello's in verschillende prijsklassen, beginnend zo rond de € 30 maar ook tot meer dan € 150.

 

Heeft u vragen? Of wilt u hulp bij het kiezen van uw Brunello? Bel ons gerust 030 - 66 212 83. Wij helpen u graag. U mag ook een WhatsApp bericht sturen naar 06 516 08 449.

 

Veel plezier met deze Brunello Koopwijzer. 

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Eén van de nieuwe regels is dat webwinkels en bezorgdiensten die alcohol verkopen en leveren, een leeftijd controle moeten toepassen. Als gevolg hiervan zijn wij verplicht om ook uw geboortedatum op te vragen en te controleren bij het plaatsen bij een bestelling.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »