MASSETINO - KLEINE BROERTJE VAN DE BEFAAMDE MASSETO - BOLGHERI

27-06-19 / J. Suckling - Villa Fattoria < TERUG NAAR OVERZICHT

De legendarische Toscaanse wijn van Tenuta dell’  Ornellaia, Masseto, krijgt er binnenkort een klein broertje bij genaamd: Massetino.

 

De Massetino wordt de 2e wijn gemaakt van uitsluitend Merlot druiven komend van de wijngaard, gelegen nabij Bolgheri in de Toscaanse Maremma.

 

Het eerste oogstjaar van de Massetino Toscana is 2017. Volgens James Suckling, die de Massetine heeft geproefd is het een zeer interessante wijn met opwindende  aroma's van zwarte olijven, roest, bruine suiker en donkere bessen. Volle body, grof en gestructureerd met bramen en zoute ondertonen. Kauwerige maar gepolijste tannines. Het is een stevige wijn met veel fruit en alcohol door het zeer droge en hete groeiseizoen, maar nog steeds fris en levendig. De wijn krijgt een score van 96/100 punten van James Suckling.

 

"Masseto heeft binnen Tenuta dell’ Ornellaia een eigen wijnmakerij en nu ook een eigen tweede wijn". Volgens Axel Heinz, een van de directieleden van Masseto en Ornellaia is het geen superselectie van de Ornellaia wijngaarden. 

 

 

De nieuwe wijnmakerij van Masseto werd begin dit jaar (2019) geopend. Hiervoor werd de Masseto gemaakt in de wijnmakerij van Tenuata dell’ Ornellaia. Hier werd de Masseto voor het eerst in de late jaren tachtig, van uitsluitend melot druiven gemaakt. De druiven kwamen uit de speciale, hoger gelegen Masseto wijngaard. 

 

De nieuwe tweede wijn, Massetino of te wel "kleine Masseto" in het Italiaans, vertegenwoordigt ongeveer 25% van de productie van de Masseto. De selectie wordt gemaakt van de druiven komend van de jonge wijnstokken.

 

De tweede wijn van Masseto, genaamd Massetino is indrukwekkend fris voor zo'n grote wijn.

 
Het oogstjaar 2017 was geen gemakkelijk wijnjaar, met hoge temperaturen en grote droogte. 

 

De wijn zal zo rond de 40% goedkoper zijn dan de Masseto. De 2017 Massetino zal voor het eerst op de markt komen in september 2019. 

 

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Eén van de nieuwe regels is dat webwinkels en bezorgdiensten die alcohol verkopen en leveren, een leeftijd controle moeten toepassen. Als gevolg hiervan zijn wij verplicht om ook uw geboortedatum op te vragen en te controleren bij het plaatsen bij een bestelling.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »