PROSECCO WIJNEN KRIJGEN EEN ECHTHEIDSZEGEL - PROSECCO DOCG

05-10-14 / Villa Fattoria < TERUG NAAR OVERZICHT

Prosecco is nog steeds populair, dat blijkt uit het aantal merken dat jaarlijks op de markt komt. Om de echte Prosecco te onderscheiden van wannabe bubbelwijnen krijgen de authentieke flessen nu een zegel.

Vanaf 1 januari 2012 zullen, als gevolg van Italiaanse wetgeving, alle Proseccoflessen een zegel krijgen. Met dit zegel garandeert de producent de echtheid van de fles."De zegel wordt gebruikt op zowel de Prosecco Frizzante DOC als de Prosecco Spumante DOC. Het authenticiteit zegel is eigenlijk een strook die zal worden gebruikt op de Prosecco DOC flessen. Het is een zegel dat garandeert dat alle flessen zijn geproduceerd volgens de "Prosecco DOC" regels. Het is een blauwe strook en alle flessen geproduceerd na 1 januari 2012 zal het hebben.

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Liefhebber van een heerlijk glas koud bier? Wijn moet je leren drinken en proeven en ontdekken. Belangrijk is dat je met de juiste wijnen begint. Graag helpen wij je op een eenvoudige wijze op weg om samen met jouw lief, jouw vrienden van een heerlijk glas wijn te genieten.

LEES VERDER

BRUNELLO DI MONTALCINO 2014

Villa Fattoria - James Suckling - Robert Parker

De Brunello's di Montalcino 2014 hebben een onverwacht gunstige score.  Niemand had ooit gedacht dat 2014 een uitstekend jaar zou worden voor Brunello di Montalcino. Het regende te veel tijdens de oogst. Toch werden enkele uitstekende wijnen gemaakt .....

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »