WAT ZEI NAPOLEON NA ZIJN GEVANGENSCHAP OP ELBA?

04-05-15 / Clement van Dijk < TERUG NAAR OVERZICHT

De inwoners van Elba zijn sterk en gezond, omdat de wijn van hun land veel kracht en gezondheid geeft." Begin 2014 schreef Harold Hamersma al in het NRC lovend over de Vermentino van Az. Agr. Cecilia.

Maar wist u dat zij meer schitterende wijnen maken. Eveneens een voortreffelijke wijn is de witte wijn gemaakt van Ansonica druiven.
De Ansonica druif is de Toscaanse kloon van de Siciliaanse Insolia druif. In Toscane groeit de druif op de eilanden Elba en Giglio. Maar ook in enkele wijngaarden langs de Toscaanse kust. Kenmerken van de wijnen gemaakt van de Ansonica druif zijn: In de neus heeft de wijn intense aromas, de geur is complex met mooie hints van witte bloemen, citrus, rijp fruit, perzik en abrikoos. De smaak van de wijn is droog, fris met mooie hints van wit tropisch fruiten en een mooie zuurgraad. De afdronk is lang aanhoudend en laat een heerlijke frisheid achter.

De wijn is een perfecte begeleider van een vis maaltijd, garnalen, mosselen en oesters. Ook is de wijn een uitstekende begeleider van een maaltijd met kip.

Het is zeker de moeite waard om eens kennis met deze mooie witte wijn (Elba Ansonica DOC - Az.Agr. Cecilia) te maken.

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Eén van de nieuwe regels is dat webwinkels en bezorgdiensten die alcohol verkopen en leveren, een leeftijd controle moeten toepassen. Als gevolg hiervan zijn wij verplicht om ook uw geboortedatum op te vragen en te controleren bij het plaatsen bij een bestelling.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »