Andreola - Prosecco Valdobbiadene
In 1984 startte Nazzareno Pola het familiedomein en stichtte in het hart van de productiezone van Valdobbiadene zijn wijnmakerij voor de Prosecco Superiore.
Zijn zoon Stefano Pola beheert nu het domein met nog steeds dezelfde filosofie als zijn vader, in het besef dat de beste bescherming van het grondgebied de grondige wetenschap is dat Prosecco Superiore niet zomaar een product is, maar een levend wezen: het resultaat van de evolutie van de wijnstok, van zijn aanpassingsvermogen aan het terrein en de klimatologische diversiteit, van arbeid die nog steeds volledig manueel is, van een "heroïsche wijnbouw".
Vanaf de wijngaard tot het bottelen van het eindproduct in de kelder, is het noodzakelijk om op een verstandige wijze oude methoden en moderne technologie, passie met rationaliteit te combineren.
Een evolutie die Andreola in staat heeft gesteld het "karakter" van de Valdobbiadene Prosecco Superiore volledig te doorgronden en zo een unieke wijnstijl te creëren, die wordt gekenmerkt door de zuiverheid van het product en de maximale versterking van de oorspronkelijke kenmerken: de romigheid in de mond, de intense fruitige maar elegante aroma's in de neus, de harmonie en het evenwicht.