Baracchi Winery - Cortona - Toscane

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Het wijnbedrijf Baracchi is gelegen in de DOC Cortona. Het bedrijf is opgericht in 1860. Het wijnbedrijf heeft een totaal oppervlakte aan wijngaarden van 22 ha. Het totaal areaal is verdeeld over drie verschillende locaties. Bij de aanplant van de wijngaarden heeft het micro klimaat samen met de bodemsamenstelling de grootste invloed gehad. De geplante stokken zijn o.a. Syrah, Sangiovese, Merlot en Pinot Noir. De witte druif is de Trebbiano. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 250 en 350 meter.

De San Martino wijngaard is aangeplant met Syrah en Sangiovese stokken. De grondsoort is vooral zandsteen. De wijngaard ligt op een hoogte van ca. 300 meter, nabij het oude Toscaanse stadje Toscane.

De Gabbiano wijngaard is gelegen in het schitterende landschap halverwege tussen Cortona en Montepulciano. Hier is de grondsoort vooral klei en kalk uit de vroegere zee. In deze wijngaard zijn Syrah en Cabernet stokken aangeplant. Kenmerkend is de goede structuur van de wijnen en hun complexiteit.

De Montanare wijngaard ligt op de hellingen in het Val d'Esse. Het gebied is ongerept, zonnig en heeft als kenmerk grote temperatuursverschillen tussen dag en nacht. De grond is hoofdzakelijk kalksteen met grote kiezels. Deze wijngaard is aangeplant met Sangiovese, Merlot en Pinot Noir. Kenmerkend zijn hierbij vooral de volheid, structuur en aroma’s van de wijnen.

De wijngaarden worden volledig meerdere malen met de hand gesnoeid. Ook de oogst van de druiven geschiedt handmatig.

Ricardo Baracchi is verantwoordelijk voor het wijnbedrijf. Zijn vrouw Silvia is verantwoordelijk voor de restaurants en B&B van het bedrijf. Het is een feest om bij Il Falconiere te eten. Het restaurant heeft 1 Michelinster. Het is ook mogelijk om daar te logeren. Verder hebben zij nog een B&B met restaurant Locanda del Molino, nabij Cortona en een restaurant in het stadje Cortona. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »