Bel-Sit - Ezio Rivella - Asti Piemonte

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

In 1870 startte Pietro Rivella zijn eigen wijnbedrijf. Hij koos voor één van de allerbeste plaatsen, gunstig qua ligging ten opzichte van de zon, de wind en de beste grondsoort, nabij het stadje Asti, in de Regio Piemonte. Hier plantte hij hoofdzakelijk de locale Barebera stokken. Jarenlang verkocht het familiebedrijf Rivella hun druiven aan de locale Coöperatie en enkele omliggende wijnboeren. Totaal heeft het bedrijf 10ha aan wijngaarden. De grondsoort is wit zand, kalksteen vermengd met klei. In 1960 werd besloten om van hun geweldige hoge kwaliteitsdruiven ook zelf wijnen te gaan maken. 

In 2000 nam Ezio Rivella het bedrijf van zijn grootvader over. Ezio Rivella wordt wel gezien als een van de meest toonaangevende oenologen van deze tijd. Hij verwierf grote faam als de wijnmaker van het Brunello wijnhuis Castello Banfi in Toscane. Rond 2000 kwam Ezio terug naar zijn geboorteliand Piemonte en nam hij het bedrijf van zijn grootouders over. Hij besloot om over te gaan tot een totale renovatie van het bedrijf. Hij gafe het bedrijf tevens de naam Bel-Sit.

Met een niet te stoppen passie, de fantastische wijngaarden, gebruik makend van de nieuwste technologieën in de wijnmakerij, zet hij de traditie van zijn voorouders voort.

Het wijnbedrijf "Bel Sit" is gelegen nabij het stadje Castagnole Lanze, met een directe kijk op de heuvels de befaamde  Langhe regio. De Langhe is het gebied van de befaamde Barolo. De heuvels van de Langhe bieden een perfecte bescherming voor de wijngaarden van Bel Sit.

De passie van Ezio Ravella is om de allerbeste wijnen te maken, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de natuur alsmede het microklimaat in de wijngaarden. Hij weet uit eigen ervaring dat je alleen de allerbeste kwaliteit wijnen krijgt als de druiven perfect zijn. Er wordt door hem en zijn mensen dan ook zeer veel werk verricht in de wijngaarden. Alles geschiedt handmatig en in volledige controle. 

 
 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »