Campo alle Comete - Bolgheri

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Tenuta Campo alle Comete werd in februari 2016 overgenomen door Feudi di San Gregorio, het befaamde wijnhuis uit Campania.

De naam weerspiegelt de filosofie weerspiegelt die men willen uitdrukken. Niet alleen het logo, dat een delicate blaasbal vertegenwoordigt, maar de hele voorstelling van Campo all Comete brengt je meteen in een droomwereld. 

Het domein bestaat uit ongeveer 17 ha en is gelegen aan de voet van het stadje Castagneto Carducci. De variëteiten die zijn aangeplant zijn: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah en Petit Verdot. De wijngaarden zijn aangeplant tussen 1993 en 2007 en allemaal in het Bolgheri DOC register ingeschreven.


De grondsoort is hoofdzakelijk los zand met wat klei en een delen van kalksteen. De milde temperaturen, constante winden en aanzienlijke temperatuurverschillen tussen dag en nacht
zijn de ideale omstandigheden voor een evenwichtige groei van de wijnstokken en een uitstekende druif

Het resultaat is gezonde druiven met een aromatische, intense geur en hun rijpe, fijne tannines karakteriseren de wijnen. 

De nieuwe monumentale wijnkelder met ronde vorm is geïnspireerd op een Etruskisch graf, dat semi-ondergronds zijn een natuurlijke thermoregulatie behoudt. In de wijnmakerij staan 20 roestvrijstalen tanks van verschillende afmetingen en ongeveer 150 barriques / tonaux in de kelder.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »