Castello Banfi - Montalcino

Sorteer producten op:
 •   Brunello di Montalcino DOCG 2011- Castello Banfi

  Brunello di Montalcino DOCG 2011- Castello Banfi

  Suckling 92/100

  41,75
  LEES MEER
 •   Castello Banfi - Brachetto d'Acqui DOCG Rosa Regale

  Castello Banfi - Brachetto d'Acqui DOCG Rosa Regale

  14,35
  13,95
  LEES MEER
 •   Brunello di Montalcino DOCG 2012- Castello Banfi

  Brunello di Montalcino DOCG 2012- Castello Banfi

  Suckling 93/100

  42,75
  LEES MEER

Banfi is één van de topdomeinen in Regio Toscane. De wijngaarden zijn voornamelijk gelegen nabij Montalcino. Het domein is gelegen tussen de riviertjes de Orcia en de Ombrone aan de zuidkant van het schilderachtige plaatsje Montalcino, dat befaamd is geworden door haar Brunello wijnen. In 1978 is Castello Banfi vanuit een project ontstaan.

Het domein, dat in eigendom is van de familie Mariani (een in de Verenigde Staten wonende Italiaan) heeft in Castello Banfi ruim $ 200 miljoen dollar geïnvesteerd. De naam Banfi is afkomstig van een tante van Mariani, die als huishoudster werkte bij de Paus. Het domein heeft een totaal grondoppervlakte van 3.000 ha., waarvan 850 ha. wijngaard.

De wijngaarden zijn allemaal aangeplant met één druivensoort. Men heeft wijngaarden met Sangiovese, Merlot, Pinot Nero, Cabernet Sauvignon, Sauvignon en Chardonnay druiven. De totale productie is 600.000 flessen per jaar, waarvan 40% in Italië wordt verkocht. De overige 60% wordt wereldwijd in 80 landen verkocht.

De naamsbekendheid van Castello Banfi is vooral te danken aan het feit dat zij 11 jaar achtereen op Vinitaly (de Italiaanse wijnbeurs) zijn uitgeroepen tot de beste wijnproducent van Italië.

Op het domein staat een prachtig mooi kasteel, dat de oorspronkelijke naam draagt Poggio alle Mura. Deze naam is ook terug te vinden in de naam van de Brunello di Montalcino van Castello Banfi. De wijntopper van Castello Banfi is de Brunello di Montalcino Poggio All Oro Riserva, Naast de wijngaarden heeft men in het Kasteel ook een restaurant, waar uitsluitend de eigen wijnen worden geschonken. Uniek is dat het restaurant 1 Michelin ster heeft gekregen.

Jaarlijks bezoeken zo'n 60.000 mensen Castello Banfi voor het proeven van hun wijnen en optimaal te worden verwend met de fijnste wijn / spijs combinaties in het restaurant.

Meer informatie over hun wijnen, bezoek en het restaurant vindt u op de website van Castello Banfi. Voor bezoek en wijnproeven kunt u het beste een afspraak maken +39 05778 40 111.