Castello di Bolgheri - Toscane

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

De oorsprong van het Bolgheri-kasteel gaat terug tot 1200. Sindsdien is het eigendom van de graven van de familie Gherardesca. In de tweede helft van de jaren 1700 werden restauratie- en verbeteringswerken aan het gebouw uitgevoerd en werden de kelders gebouwd. In 1895 werd de voorgevel van het kasteel aangepast, met de bouw van de toren en de kantelen zoals we ze vandaag de dag nog steeds zien. Het Bolgheri kasteel en de omliggende gronden werden overgedragen door erfopvolging aan de huidige familie van de graven Zileri Dal Verme.
 
De boerderij strekt zich uit rond het kasteel met een oppervlakte van 130 hectare, waarvan 50 ha aan wijngaarden. De overige 80 ha. is in gebruik als olijfboomgaard (6.000 olijfbomen) en bos.
 
Sinds 1997 zijn de wijngaarden aangeplant met de belangrijkste druivenrassen uit de DOC Bolgheri, te weten Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah en Petit Verdot. De wijngaarden van Castello di Bolgheri zijn gelegen nabij het kasteel en het dorp Bolgheri. De ligging is zuid-west blootstelling, waarbij de rijen loodrecht op de zee zijn aangelegd, waardoor de druiven kunnen genieten van de middag ventilatie tijdens warme dagen. De wijnmaker van Castello di Bolgheri is Alessandro Dondi.
 
De grondsoort is steenachtige, zanderige klei met kalksteen. De ligging is op een hoogte van rond de 70 meter. Alle wijngaarden van het Castello di Bolgheri liggen binnen de Bolgheri DOC, in de gemeente Castagneto Carducci. 
 
De kelder van het kasteel bevindt zich in de stad Bolgheri, in de Via Lauretta 7. De kelder werd voltooid in 1796 en bestaat uit twee verdiepingen. Op 1e verdieping bevindt zich ook de wijnwinkel Castello di Bolgheri, waar bezoekers de wijnen kunnen proeven en kopen. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »