Ciacci Piccolomini d'Aragona - Montalcino

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Het landgoed van Ciacci Piuccolomini heeft zijn oorsprong sinds de 17e eeuw en bewaart het historisch erfgoed in een paleis dat in dezelfde periode is gebouwd door de bisschop van Montalcino en abt van de abdij van S. Antimo, Fabivs de' Vecchis.

Bij de dood van de bisschop werd het paleis samen met de uitgestrekte agrarische gronden aan de familie Ciacci. Na het huwelijk in de eerste helft van de 20e eeuw tussen graaf Alberto Piccolomini van Aragon, afstammeling van de stam van Enea Silvio Piccolomini die bekend staat als Paus Pius II, en juffrouw Elda Ciacci, werd het zogenaamde Palazzo del Vescovo Palazzo Ciacci Piccolomini van Aragon.

In 1985, wordt het landgoed nagelaten aan Giuseppe Bianchini. Inmiddels wordt het werk voortgezet door zonen Paolo en Lucia.

Het domein ligt in de nabijheid van het middeleeuwse dorp Castelnuovo dell'Abate en de beroemde Romaanse abdij van S. Antimo uit de 11e eeuw na Christus, met een oppervlakte van totaal 220 ha., waarvan 55,5 ha. is aangeplant als wijngaarden en 40 ha met olijfbomen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »