Isole e Olena - Toscane

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Het was 1956 toen Paolo De Marchi's vader het agrarisch landgoed tussen Isola e Olena kocht, twee agrarische dorpen in de gemeente Barberino Val d'Elsa, een oude voorpost van Florence, gelegen halverwege tussen Siena en Florence. De agrarische traditie van de familie De Marchi gaat terug tot het midden van de negentiende eeuw toen de neef van zijn overgrootvader, Felice Sperino, Nebbiolo in Lessona produceerde uit de oude wijngaarden van Proprietà Sperino. Deze wijngaarden werden verlaten door de familie na de Tweede Wereldoorlog, en sinds enkele jaren zijn deze wijngaarden toevertrouwd aan de zoon. De Toscaanse geschiedenis van de familie begon toen de deelpacht nog van kracht was en er meer dan honderd mensen op het landgoed werkten. Tien jaar later, werkten als gevolg van slechte economische omstandigheden nog slechts veertien mensen op het landgoed. In die tijd begon de ontvolking van het platteland.
 
Op basis van zijn ervaringen Californië en na zijn studies landbouwkunde, begon Paolo De Marchi, op basis van zorgvuldig bodemonderzoek, de Sangiovese stokken te planten in het Toscaanse landgoed, gevolgd door Chardonnay, Cabernet Sauvignon, met wijnstokken uit Bordeaux, en de eerste in Toscane, Syrah.
 

Zo ontstond Cepparello in 1980, op de golf van de eerste Supertuscans,

 
Uit zuivere Sangiovese druiven, gevolgd door de Chianti Classico lijn, die destijds een toevoeging van Canaiolo en Syrah bevatte. In 1986 werd uiteindelijk de collectie De Marchi geboren, onlangs getransformeerd tot de privécollectie, die zorgt voor de zuiver vinificatie van Cabernet Sauvignon, Syrah en Chardonnay.
 
Het landgoed beslaat 320 hectare, tussen 330 en 480 meter hoogte. Hiervan zijn er 56 ha beplant met wijnstokken, 15 ha zijn bestemd voor olijfgaarden, een aantal delen zijn onlangs gebruikt voor boomgaarden en voor het zaaien van tarwe, wat leidt tot kleine producties van jam en meel. Het bos omringt alle teeltgebieden. De bodems van de wijngaard zijn voornamelijk kalkhoudende klei rijk aan galestro, alberese en vaak zandsteen.
 
De Sangiovese stokken zijn begin jaren zestig aangeplant met een plantdichtheid van 3.000 wijnstokken per ha. Voor de Cepparello werd in het kader van innovatie gewerkt met 7.350 wijnstokken per ha.
 
 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »