Podere Aldo Conterno - Barolo

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

In de negentiende eeuw emigreerden de voorouders van Aldo Conterno naar Argentinië en keerden na een paar jaar, als gevolg van familieomstandigheden, terug naar Italië.
 
Op dat moment keerde Giovanni Conterno met zijn familie terug naar Monforte d'Alba in de kleine wijnmakerij van zijn vader Giuseppe en hielp hem bij de productie van lokale wijn.
 
Met zijn terugkeer in de Conterno wijnmakerij werd de wijn verkocht in vaten niet alleen in Italië, maar ook in het verre Amerika dankzij een familielid die nog steeds in Argentinië woonde.
 
De familie Conterno voelde de behoefte om, vanwege de vraag van de markt, een grote Barolo te creëren die alleen in de allerbeste wijnjaren kon wordne geproduceerd, met lange gistingstijden die door de jaren heen konden standhouden. In 1920 werd de Barolo Riserva voor de eerste keer gebotteld.
 
Eind jaren dertig droeg Giovanni de teugels van het bedrijf over aan zijn zoon Giacomo, die de traditie van zijn vader met grote ernst en vooruitziendheid voortzette, persoonlijk de klanten bezocht en, dankzij het prestige van de Barolo, versterkte hij zijn eigen merk en verkocht zijn wijn in vele gebieden van Italië. Het was in deze jaren dat zijn zonen Giovanni en Aldo hem begonnen te ondersteunen en te volgen in de uitoefening van zijn bedrijf. In 1950 besloot Aldo naar Amerika te vertrekken met de droom om een wijnmakerij te maken met de hulp van zijn oom die al in Californië woonde.
 
De periode die hij in de Verenigde Staten doorbracht, was voor hem een leerzame en onvergetelijke ervaring die hij echter, wegens omstandigheden, moest opgeven en besloot om terug te keren naar Italië op het bedrijf van zijn vader. Toen Giacomo in 1961 het bedrijf had overgedragen aan zijn kinderen was het bedrijf inmiddels een prestigieuze producent van de Barolo. In het hart van Aldo lieten de vijf jaar die in de Verenigde Staten werden doorgebracht echter de wens voortbestaan om een eigen bedrijf op te richten.
 
Zo besloot Aldo, na een lange periode van samenwerking met zijn broer, om zijn droom voort te zetten en kocht de boerderij "Favot" en richtte "Poderi Aldo Conterno" op in 1969. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door Aldo's drie zonen: Franco, Stefano en Giacomo die in de voetsporen van hun vader treden en de familietraditie voortzetten. 
 
Het wijnbedrijf "Poderi Aldo Conterno" is gelegen in Monforte d'Alba in Bussia, het hart van de Barolo. Het bedrijf heeft totaal 25 ha aan wijngaarden en maakt alleen wijnen van druiven komend van de eigen wijngaarden. 
 
Een groot deel van de wijngaarden, ligt op een hoogte van ongeveer 400 m, op de zuidwest hellingen. De grondsoort is  gelaagd, grijs-bruin zand met witte- en blauwachtige kalkstenen en deeltjes van marmer. 
 
 
 
Podere Aldo Conterno

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »