Podere Castorani - Abruzzo

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

De eerste verslagen van het landgoed Castorani gaan terug tot 1793. Het was de bruidsschat die Adelina Ruggeri - De 'Capobianchi kreeg toen zij trouwde met Raffaele Castorani, befaamd docent aan de Sorbonne in Parijs.

Villa Castorani ligt in een ideale omgeving: in de gemeente Alanno, in de provincie Pescara (Regio Abruzzen), tussen het Nationale Park Majella en de nabijgelegen Adriatische zee. De wijngaarden liggen op een hoogte van rond de 350 meter boven de zeespiegel, met een groot thermisch bereik enerzijds door de zon (zuid-oostelijke hellingen) en 's nachts de wind van zee. Dit geeft de wijnen een uniek en kostbaar karakter. Het landgoed is totaal 75 ha groot.  De wijngaarden zijn aangeplant in de midden tachtiger jaren.  In de wijngaarden wordt gewerkt  volgens strenge biologische richtlijnen: Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. 

Jarno Trulli (op de foto), de Italiaanse F1 autocoureur, geboren in Pescara, is mede eigenaar van dit schitterende wijnbedrijf.
 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »