Poggio di Sotto - Montalcino - Toscane

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Fattoria Poggio di Sotto werd opgericht in 1989 aan de zuidoostkant van Montalcino, dat wel wordt gezien als een van de beste gebieden voor de productie van Sangiovese druiven.
 
Het bedrijf bezit totaal ca. 44 ha. aan land, waarvan 16 ha is aangeplant met Sangiovese Grosso wijnstokken. De wijngaarden zijn allen geregistreerd in de Brunello di Montalcino appellatie. Verder heeft men op het land nog zo'n 4 ha. aan olijfgaarden (1.400 bomen). Het resterende deel van het land is bos.
 
De wijngaarden liggen op hoogtes varieren van 200 mt tot 400 mt boven de zeespiegel met steile hellingen. De rotsachtige bodem bestaat uit grind en klei in de lagere percelen en zanderige klei bij de hoger gelegen wijngaarden.
 
De wijngaarden hebben een uniek micro klimaat met een heilzame thermische luchtstroming, zelfs in de hete zomers, door de unieke ligging enerzijds de bescherming van de oude vulkaan Monte Amiata en anderzijds rivier Orcia en dit in combinatie met de frisse zeebries komend vanaf de Middellandse Zee. De temperatuursverschillen tussen dag en nacht zijn zeer groot. 
 
In de steile wijngaarden, met een gemiddelde helling van tien procent, worden de wijnstokken regelmatig gesnoeid wardoor er sprake is van een zeer lage opbrengst van 3 tot 3,5 ton per ha. 
 
Het landgoed wordt beheerd volgens de eisen van biologische landbouw, gegarandeerd en gecertificeerd door ICEA.
 
 
 
Poggio di Sotto - Montalcino
 
 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »