Quintarelli Giuseppe-Amarone

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Een fles Quintarelli nooit teleur!

De grote Maestro del Veneto, Giuseppe Quintarelli, is er in geslaagd om in zijn verbazingwekkende zestig jarige carrière op zijn mythische en legendarische landgoed fabuleuze wijnen te produceren. Uiteindelijk heeft hij met behoud van de traditie, zijn liefde, met heel zijn hart en ziel, de top van de top weten te maken.

Na zijn overlijden wordt het bedrijf geleidt door Franca, zijn dochter Fiorenza, zijn schoonzoon Giampaolo, en zijn kleinzonen Francesco en Lorenzo. Zij zetten de legende met hun man, vader en overgrootvader nauwlettend voort.

Het is onmogelijk om over Quintarelli te spreken zonder superlatieven. De naam zelf staat voor zo enorm veel: het gezin, de wijnen, een stijl, een traditie, een manier van doen. Na alle tijd, moeite, geduld en zorg die verder gaan in het maken van een fles Quintarelli, het is echt en betekent zoveel meer dan wijn. Giuseppe, liefdevol bekend als "Bepi" aan degenen die het dichtst bij hem stonden, was een perfectionist in elk opzicht. Van de prachtige handgeschreven labels, tot de best mogelijke kwaliteit kurk, om de voortreffelijke wijn in de flessen af te sluiten. De naam Quintarelli is een stempel van authenticiteit en de ultieme indicatie van een ambachtelijke, handgemaakte, compromisloze wijn van de hoogste kwaliteit.

Niets is ooit haastig op het bedrijf van Quintarelli. De wijnen nemen hun tijd en krijgen de tijd die ze nodig hebben. In de stille, rustige rust van de familie kelders boven de stad Negrar, langs de kronkelende via del Cere, diep in de Valpolicella-zone. De wijngaarden zijn zo rond de tachtiger jaren aangeplant. Uiterarad worden de wijngaarden van zo totaal 11ha zeer zorgvuldig bijgehouden, dit alles met de hand en met grote aandacht voor kwaliteit. Na de pluk worden de druiven uiteraard ook zeer zorgvuldig geselecteerd op de allerbeste kwaliteit. De rijping van de wijn geschiedt in de sierlijke in grote vaten, geduldig met alle tijd van de wereld. Waar normaal gesproken een Amarone 3 tot 4 jaar rijpt is dat bij Quintarelli 7 jaar. De wijnen van Quintarelli zijn niet echt te vergelijken met alle andere wijnen in de regio, of ergens anders in de wereld. Ze hebben hun eigen klasse en eigen categorie - het allerbeste van het beste.
 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »