Scacciadiavoli - Montefalco - Umbrië

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Azienda Agricola Scacciadiavoli is opgericht in 1884. De naam is verbonden met een geestenbezweerder die wijn gebruikte voor zijn rituelen. Het landgoed van Scacciadiavoli is voortgekomen uit de droom van Prins Ugo Boncompagni-Ludovisi Piombino. 

Het bedrijf is sinds 1954 in eigendom van de familie Pambuffetti. Het totale landgoed is 130ha groot, waarvan ca 35 ha is aangeplant als wijngaard. De wijngaarden liggen in de Regio Umbrië op de heuvels rondom Montefalco.

Het wijnhuis werd al gebouwd in de tweede helft van de het jaar 800, toen prins Boncompagni-Ludovisi naar vertrok Rome om zich te wijden aan de productie van wijn.

Hoewel de wijnmakerij nooit is gestopt met de productie van wijn is in 2000 een grote renovatie uitgevoerd, waarbij de oorspronkelijke structuur zo veel mogelijk werd behouden. Bij de renovatie werden gelijk moderne nieuwe technologieën geïnstalleerd. 

Het wijnhuis is gelegen tegen de heuvel, met een verticale structuur van vier niveaus, waaronder een ondergrondse. De ontvangst van de druiven vindt plaats op het hoogste niveau (op de hoogte van de wijngaard); vervolgens gaan de druiven op basis van de zwaartekracht naar een lager niveau, waar gisting plaatsvindt. Op de tweede verdieping zijn de roestvrijstalen tanks en hout voor de veroudering van de wijn. Op de begane grond zijn er grote houten vaten voor veroudering van Montefalco Rosso en in de kelder liggen de vaten voor veroudering van Montefalco Sagrantino Secco en Passito.

De wijngaarden liggen op een hoogte van 400 mtr. boven de zeespiegel, met veel klei, de bodemgesteldheid is uitermate geschikt voor de laat rijpende druiven zoals de Sagrentino. De wijngaarden liggen op verschillende hellingen van de heuvel in de gemeenten Montefalco, Gualdo Cattaneo en Giano dell'Umbria.

 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »