Sedilesu Giuseppe - Cannonau - Sardinië

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

De familie wijnmakerij van Sedilesu is gesticht in de jaren tachtig door Giuseppe en zijn vrouw Grazia. Het bedrijf wordt thans gerund door hun 3 kinderen. Bij de start van het bedrijf werd voornamelijk bulkwijn geproduceerd, die locaal werd verkocht. In 2000, toen de kinderen het bedrijf overnamen werd besloten aan een eigen label, merk te gaan bouwen.

De wijnen van Sedilesu krijgen de beste beoordelingen van de befaamde wijnjournalisten, Gambero Rosso, Bibenda, de Italiaanse sommeliers en zoals Jancis Robinson.


De Cannonau is de meest geteelde druif van de provincie Nuoro. Ongeveer 43% van het totale teeltgebied van Sardinië in Cannonau, dat 7500 hectare beslaat, ligt in en rondom het Sardijnse dorp Mamoiada, nabij Nuoro, in het hart van Sardinië. De wijngaarden liggen op een hoogte van zo rond de 700 meter hoogte. In dit gebied is totaal zo rond de 270 ha. aan wijngaarden aangeplant met de authentieke Sardijnse Cannonau druif.

De grondsoort is granietachtig met veel zuren en rijk aan kalium. In de wintermaanden is het in dit gebied zeer koud en regenachtig. De zomers zijn droog en warm. In het najaar zijn de verschillen tussen dag- en nachttemperaturen zeer groot.

Door de unieke ligging en de grondsoort is dit de allerbeste regio voor de mooiste Cannonau wijnen uit Sardinië.  De wijnen onderscheiden zich duidelijk van de Cannonau wijnen uit de andere delen van Sardinië.  De wijnen onderscheiden zich door hun grote elegantie, optimale balans. De unieke smaken worden vooral beïnvloedt door de spontane fermentatie van de druiven. De Cannonau wijnen hebben een lang bewaarpotentieel. 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »