Tentuta Argentiera

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Tenuta Argentiera, opgericht in 1999, is gelegen nabij de fascinerende kust van de Alta Maremma, ongeveer 100 km ten zuidwesten van Florence, in de kleine en prestigieuze DOC Bolgheri ligt een deel van het oude landgoed Donoratico dat ooit in bezit was van de Florentijnse familie van Serristori. In de tijd van Etrusken waren in dit gebied natuurlijke bronnen en zilermijnen. De naam van het bedrijf Argentiera verwijst nog naar de oude zilvermijnen in dit gebied.
 
Tegenwoordig is het landgoed eigendom van Stanislaus Turnauer en de gebroeders Corrado en Marcello Fratini.
 
Het landgoed is totaal 500 ha groot, waarvan 75 ha is aangeplant als wijngaard. De wijngaarden liggen binnen het Bolgheri DOC gebied. Argentiera is van de Bolgheri DOC wijnbedrijven het dichtsts gelegen bij de zee. De wijngaarden zijn volledig omgeven door groen mediterraan struikgewas en het landgoed is begrensd door lanen van eeuwenoude pijnbomen en olijfbomen in een pittoresk landschap vol intense geuren. 
 
De wijngaarden zijn aangeplant met stokken van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Syrah.
 
De wijnmakerij is is geïnspireerd door de typische architectonische stijlen van de Toscaanse kust tussen Livorno en Grosseto, met dikke en schuine muren die de natuurlijke thermoregulatie van de omgeving te garanderen. De druiven worden, met de hand geselecteerd en ontsteeld en vallen hierna door de zwaartekracht in de ondergrondse wijnkelder, in roestvrij stalen vaten bestemd voor vergisting. Een efficiënt geautomatiseerd systeem zorgt voor een constante temperatuur in de vaten door warm en koud water in de tussenwanden te laten lopen. In de rijpingskelder bevinden zich ook 1200 Franse barriques van eikenhout, die op een constante temperatuur van 16 graden worden bewaard, waardoor het vinificatieproces kan worden voltooid.
 
 
Tenuta Argentiera

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »