Tiefenbrunner - Schloss Turmhof

Sorteer producten op:
  •   Lagrein - Schloss Turmhof - Alto Adige - DOC - Tiefenbrunner

    Lagrein - Schloss Turmhof - Alto Adige - DOC - Tiefenbrunner

    17,75
    LEES MEER
  •   Gewürztraminer - Tiefenbrunner

    Gewürztraminer - Tiefenbrunner

    15,50
    14,95
    LEES MEER
  •   Müller Thurgau - Feldmarschall IGT - Tiefenbrunner

    Müller Thurgau - Feldmarschall IGT - Tiefenbrunner

    26,65
    25,75
    LEES MEER
  •   Chardonnay - Schloss Turmhof - Tiefenbrunner - Alto Adige

    Chardonnay - Schloss Turmhof - Tiefenbrunner - Alto Adige

    15,50
    LEES MEER
  •   Pinot Nero Riserva - Linticlarus- Tiefenbrunner - Alto Adige

    Pinot Nero Riserva - Linticlarus- Tiefenbrunner - Alto Adige

    Gambero Rosso Goed/zeer goed

    31,50
    LEES MEER

Het huis Tiefenbrunner, met zijn historische vakwerk, ademt de typische gemoedelijke Zuidtiroler sfeer. Buiten op het terras genieten bezoekers van een lekker glaasje wijn. Veel toeristen op doortocht naar het zonnige zuiden of op de terugweg leggen hier even aan voor een glaasje wijn. Dat is bij Tiefenbrunner zeker de moeite waard.

Men heeft hier een groot assortiment interessante wijnen, van fris wit tot krachtig rood. Bij alle wijnen heeft men zich toegelegd op kwaliteit en op het maken van een wijn die typisch is voor de druif en de wijngaard. Het is vooral Christophe Tiefenbrunner, die in 1991 begon, die de wijngaarden heeft gemoderniseerd en het wijnmaken geperfectioneerd. Hij heeft inmiddels een deel van de pergola’s uit de wijngaarden gerooid. Deze fraaie druivenpriëlen zijn heel typerend voor de streek, maar ze hebben als nadeel dat de druiven niet optimaal in de zon hangen. Tegelijkertijd heeft hij het aantal stokken in de wijngaard opgevoerd, eveneens om de kwaliteit te verhogen. De opbrengsten zijn bovendien flink omlaag gegaan. Door alle maatregelen is de totale productie verminderd van een miljoen flessen tot zo’n 600.000 jaarlijks. De wijnen komen van 20 hectare eigen wijngaarden en van druiven van enige tientallen hectaren van andere producenten. De productie bestaat hier voor 70% uit witte wijnen, de rest is rood. Voor Alto Adige nogal ongebruikelijk. Bij de meeste wijnboeren ligt het accent op de productie van fruitige, lichte rode wijnen, doorgaans gemaakt voor de Duitse markt. Wit blijkt echter een prima keuze te zijn met het oog op de toekomst. De berghellingen zijn zeer geschikt voor het maken van witte wijnen.

Houtrijping wordt hier weinig toegepast. En als de wijn al op hout ligt, dan gaat het meestal om zeer oude grote vaten, die vrijwel geen houtsmaak afgeven. De oogst duurt hier vaak tot in november. Veel wijnliefhebbers zijn zeer gecharmeerd van de frisheid en de elegantie van de wijnen van Tiefenbrunner. Het domein slaagt er in om elke wijn zijn eigen karakter te geven, gebotteld samen met een vleugje frisse berglucht.