Tolaini - Chianti Classico

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Pierluigi Tolaini, eigenaar van het wijndomein Tolaini. Als jongen had hij een droom om naar amerika te gaan. En …. Hij ging en verdiende een fortuin met zijn met zijn niet aflatende passie en energie. In Amreika bouwde hij een van de meest formidabele transport-en logistieke bedrijven in Noord-Amerika.

Een halve eeuw later keert Pierluigi terug naar huis, naar Italië, naar Toscane. Met dezelfde drive en compromisloze normen die hem zeer succesvol hebben gemaakt. Deze keer was zijn zoektocht om Toscaanse wijnen met zeer hoge kwaliteit te gaan produceren. Maar voordat hij kon die droom verwezenlijken moest hij de perfecte locatie vinden. Na grondig onderzoek gedurende vier jaar kocht hij wijngaarden in Montebello en San Giovanni, gelegen in de prestigieuze Castelnuovo Berardenga zone van Chianti Classico. Dit was voor hem de beste locatie om zeer hoge kwaliteitswijnen te kunnen maken. Het micro-klimaat was perfect.

Bij Tolaini wordt veel tijd en energie gestoken in de wijngaard. Immers in de wijngaard wordt de basis gelegd voor de kwaliteit van de wijnen. Veel aandacht gaat dan ook uit naar de groene oogst, die ervoor moet zorgen dat wijnstok haar energie richt op een optimale rijping druiven. Dit beperkt uiteraard de maximale opbrengst per stok. Na een zorgvuldige inspectie van de druiven worden met deze hand geoogst in kleine kratten en ondergaan vervolgens tweemaal een handmatige sortering, dit om te garanderen dat alleen de beste druiven in Tolaini wijnen gaan.

Castelnuovo Beraradenga is de parel van de Chianti Classico regio, geschikt voor het produceren wijnen met kracht, elegantie, intensiteit en een lange levensduur.

In dit bijzondere land heeft Tolaini 26,7 ha. aan wijngaarden. De Montebello wijngaard heeft als grondsoort brokkelige klei en kalksteen. De San Giovanni wijngaard heeft meer een poreuze tufsteen bodem. Op beide wijngaarden is ook veel kalksteen te vinden hetgeen uitstekend is voor de groei op lange termijn van de stokken.

Pierluigi heeft geleerd dat succes alleen te berieken is door het samenbrengen van de beste mensen. Vanuit deze invalshoek huurde hij Michel Rolland, de fameuze Franse wijnconsultant, die beroemd is om het maken van wijnen met hoge kwaliteit, sensueel en vol. Hij bouwde een team dat samenwerkt om de mooiste wijnen te maken.

 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »