Villa a Sesta - Chianti Classico - Toscane

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

De Azienda Agricola Tattoni Villa a Sesta is gelegen in het betoverende landschap van de heuvels rond Siena, in het dorp Villa a Sesta. Dit oude dorp was ooit een Etruskische nederzetting, in het hart van de Chianti Classico nabij Castello di Brolio, in de gemeente Castelnuovo Berardenga.

Dit gebied is rijk aan middeleeuwse dorpen, parochiekerken en kastelen en getuigt van een oude beschaving. Het bedrijf, dat zijn naam ontleent aan het kleine dorp, is gelegen in het hart van de Chianti Classico van de Gallo Nero, de zwarte haan van het Consortium. 

De nieuwe wijnkelder, onlangs gebouwd, met zijn 5000 vierkante meter is de perfecte fusie van hednedaagse innovatie en oude tradities. In de wijnkelder vind je nieuwste technologische systemen ter ondersteuning van de wijnmakerij waaronder een systeem voor vergisting van de druiven bij een gecontroleerde temperatuur. De rijping van de wijnen vindt plaats uitsluitend in Franse eiken vaten en barriques.

Villa a Sesta heeft totaal 1.100 ha grond in eigendom, waarvan 50 ha is aangeplant als wijngaard. De belangrijkste druif is de Sangiovese, de basis van de Chianti Classico. De samenstelling van de bodem, de hellingen, de hoogte, de blootstelling aan de zon, de ventilatie, letvert het specifieke microklimaat met de intensieve werkzaamheden in de wijngaard en de zorgvuldige selectie van de selectie van de druiven, wordt de basis gelegd voor hoge kwaliteitswijnen, wijnen met hoge waarderingen.

De wijnmaker bij Villa a Sesta is Alessandro Dondi, ook de wijnmaker bij Castello di Bolgheri.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »