Villa Bucci - De Marken

Sorteer producten op:
 •   Verdicchio Classico Superiore - Castelli di Jesi DOC - 2018 - Villa Bucci

  Verdicchio Classico Superiore - Castelli di Jesi DOC - 2018 - Villa Bucci

  Hoogste waardering Gambero Rosso - 3 rode glaasjes

  21,25
  19,95
  Op voorraad

Onze familie is sinds 1700 betrokken bij de landbouw en komt oorspronkelijk uit Montecarotto, een van de kastelen van Jesi, in de regio Marche.
 
De boerderij heeft een oppervlakte van ongeveer 350 hectare en een gediversifieerde productie: durum en zachte tarwe, maïs, suikerbieten, erwten, zaadgewassen, zonnebloemen.
 
De wijngaarden van Verdicchio del Castelli di Jesi DOC beslaan ongeveer 25 hectare in het DOC Classica gebied. Meer dan 6 hectare rode druiven Montepulciano en Sangiovese die onder het DOC van Rosso Piceno vallen.
 
Wij produceren ongeveer 700/800 kwintalen Verdicchio per jaar en 300 kwintalen van Rosso, alleen met druiven uit onze wijngaarden. We produceren ook ongeveer 20/25 kwintalen extra olijfolie van de eerste persing, alleen van onze eigen olijfbomen.
 
Wij bezitten 6 wijngaarden van Verdicchio in verschillende posities als hoogte en blootstelling 
(DOC Verdicchio Classico Superiore dei Castelli di Jesi) :
 
Leeftijd/jaren gewone wijngaard Blootstelling Alt. Mt
Villa Bucci Montecarotto 45 est wijngaard 340-360
Belluccio Montecarotto 45 wijngaard zuidoosten 320-340
Montefiore Wijngaard Serra de' Conti 55 zuidwest 200-220
Baldo Serra de' Conti 20 zuid 160-170
Wijngaard Saturno Barbara 48 zuidoosten 180-220
Wijngaard S. Sebastiano Serra de' Conti 10 zuid 250-280
Wij bezitten 2 wijngaarden van Montepulciano en Sangiovese (DOC Rosso Piceno):
 
 Leeftijd/jaren gemeenschappelijke wijngaard Expositie Alt. Mt
Wijngaard S. Fortunato Serra de' Conti 55 Oogst 200-220
Wijngaard S. Sebastiano Serra de' Conti 10 zuid 250-280
 
VIGNE VECCHIE:
Oude wijngaarden hebben grote voordelen. Enerzijds kunnen de diepere wortels de plant voeden met maagdelijke minerale componenten van de bodem en vocht die diep blijven, zelfs in de droge jaren. Onze kloon van Verdicchio, die van generatie op generatie wordt doorgegeven, krijgt een beter evenwicht in de relatie met de verschillende klimatologische omstandigheden van het gebied waarin het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.
 
TERRENI:
De bodem van al onze wijngaarden is middelgroot. Het heeft de neiging om kleiachtig te zijn, met een hoog gehalte aan totale kalksteen, actieve kalksteen.
Klei is een fundamenteel onderdeel van al onze wijngaarden, met ongeveer 30 %. Klei speelt een zeer belangrijke rol in de wijngaard, omdat het mineralen vasthoudt en water absorbeert, wat van fundamenteel belang is voor de lage regenval van onze heuvels. 
Kalksteen: het is belangrijk omdat calcium is een element van grote gezondheid voor de wijnstokken en reguleert biochemische processen, het is een fundamenteel onderdeel voor de vorming van de vaste zuurgraad van wijnen die een grote structuur aan witte wijnen geeft.
 
PRODUCTIE IN DE WIJNGAARD:
wordt door de wintersnoei beperkt tot 60 kwintalen per hectare, tegen 140 kwintalen volgens het Verdicchio-productdossier en 130 kwintalen volgens het Rosso Piceno-productdossier.
 
VINIFICAZIONE
 
In 1930 bouwden we een kelder in Ostra Vetere die bestaat uit een ondergrondse verdieping voor de opslag van wijnen in de koele en een bovenverdieping voor de verwerking van dezelfde.
 
De kelder is uitgerust met roestvrijstalen tanks voor fermentatie.
 
We hebben ook meer dan 20 oude vaten van 50/75 hl. in Slavische eik die we gebruiken voor de natuurlijke langzame rijping van witte en rode wijnen. Dit zijn namelijk vaten die bijna honderd jaar oud zijn, en daarom geen overdracht meer hebben van parfums en smaken, gebruikt voor de langzame microoxygenatie van wijnen en hun volledig natuurlijke evolutie en stabilisatie.
 
De Verdicchio is gevinifieerd door het scheiden van de verschillende wijngaarden in verschillende vaten, zodat de wijnmakerij om te werken aan de juiste balans van geur en smaak te vinden.
 
De oogst gebeurt manueel met een handgemaakte selectie van de trossen en een zachte persing van alleen de eerste persing. Omdat de kelder zich onder de grond bevindt, gebruiken we zo weinig mogelijk koeling om de verschillende intrinsieke persoonlijkheden van wijnen maximaal te ontwikkelen.
 
 
We bottelen echter altijd de wijnen van de verschillende wijngaarden voor cuvée (mengen), onder begeleiding van onze oenoloog Giorgio Grai.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »