Brunello di Montalcino DOCG - 94/100 punten Parker - James Suckling 93/100 punten
Na de handmatige oogst vindt de fermentatie plaats in stalen vaten. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Sloveens eiken vaten voor 24 tot 36 maanden. Vervolgens vindt de verdere rijping op de fles plaats voor minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.
Het totale domein is slechts 6 ha. groot en jaarlijks worden ca. 7.700 flessen van deze mooie Brunello gemaakt.
Andrea Cortonesi is een eigengereide wijnmaker, die geen consultants nodig heeft om de mooiste wijnen te maken. Hij is met het hele proces in control en weet precies hoe hij de beste wijnen kan maken. Zijn wijnen hebben altijd heel hoge scores van ruim boven de 90/100 punten. Doordat zij geen of nauwelijks marketingkosten hebben hun wijnen altijd een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.
Deze schitterende Brunello komt langzaam "op dronk" vanaf 2024, maar daarna heeft u alle tijd tot 2045 om van deze schitterende Brunello te genieten. Drink de wijn op een temperatuur van 18ºC. Decanteer de wijn of open de fles 24 uur van tevoren.
Robert Parker: 94/100 punten
The Uccelliera 2017 Brunello di Montalcino does a great job showcasing that extra power and brawn of the vintage and the richer textural structure of the southern side of the appellation. The bouquet is up front and beautifully measured with lots of red and purple fruit definition followed by spice, tar and earthiness. What sets this wine apart in this hot and dry vintage is the mouthfeel. It delivers fiber, flesh and soft tannins. The alcohol is a bit much at 15% in this production.
James Suckling: 93/100 punten