Caiarossa - Toscana Rosso IGT - 2016
Caiarossa - Val di Cecina - Toscane

Caiarossa - Toscana Rosso IGT - 2016

James Suckling 97/100 - Parker 96/100 punten

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2040
Caiarossa, Toscane IGT, James Suckling 97/100, De wijn is complex, mooi gelaagd en in balans, vol, veel rood rijp fruit en een heerlijke lang aanhoudende afdronk. Meer
69,95
Nog 4 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Caiarossa, SuperTuscan - Toscana - James Suckling 97/100 - Parker 96/100 punten

Donkerrobijnrode wijn. In de neus, heerlijke intense geuren van donker rijp fruit, noten van bos met eiken. In de mond is de wijn heerlijk, complex, mooi gelaagd en in balans, vol, veel rood rijp fruit en een heerlijke lang aanhoudende afdronk.

De Caiarossa is de topwijn van het Italiaanse wijnbedrijf van Eric Albada Jelgersma. Het bedrijf is gelegen in Val di Cecina, nabij de Toscaanse kust en Bolgheri. De druiven komen van de wijngaard Podere Serra all’Olio. Het plukken van de druiven start rond half augustus en eindigt begin oktober. Alvorens de druiven zacht worden geperst worden zij eerst geselecteerd op de allerbeste kwaliteit.

De vergisting van de most geschiedt met de schil, in grote stalen vaten, gescheiden druivenrassen, gedurende een periode tussen de 20 en 30 dagen. De alcoholische vergisting geschiedt deels in cementen vaten en deels in eiken vaten van 10 tot 80 hl. (alleen met inheemse gisten). De verdere rijping van de wijn geschiedt in grote eiken vaten deels (30%) nieuw en deels tot 3 jaar oud, voor een periode van 11 maanden voor de meest delicate druiven zoals Alicante, tot aan 20 maanden voor de meest krachtige druiven zoals, Petit Verdot en Cabernet Sauvignon. Hierna wordt de wijn geassembleerd en ontwikkelt zich nog 6 maanden verder in grote vaten van cement. Na deze rijping worst de wijn gebotteld.

De wijn is een cuvée van 42% Cabernet Franc, 25% Merlot, 15.5% Syrah, 6% Cabernet Sauvignon, 6% Petit Verdot, 4.5% Sangiovese en 1% Alicante.

James Suckling: 97/100 punten

Very complex aromas of crushed berries, yet the fresh herbs, dried berries, sandalwood and Spanish cedar add complexity and brightness. Full-bodied with tannins that melt into the wine. Savory. Cabernet franc, merlot, syrah, cabernet sauvignon and petit verdot with a touch of alicante and sangiovese. Better after 2021.

Robert Parker: 96/100 punten

The 2016 Caiarossa will be released in September. This wine is a blend of seven grapes—42% Cabernet Franc, 25% Merlot, 15.5% Syrah, 6% Cabernet Sauvignon, 6% Petit Verdot, 4.5% Sangiovese and 1% Alicante. This vintage sees a slightly higher percentage of Cabernet Franc than usual, but I am told that the 2018 edition will see more Syrah instead. The bouquet presents a beautiful first wave of dark fruit that pushes the limits of ripeness but remains safely within the realm of elegance. The aromas are balanced and focused with blackberry, cassis, and light touches of salty or rusty mineral. The wine is not too constructed or big in the mouth, rather is shows a delicate level of elegances that absolutely seals the deal.

 

Recent bekeken producten

  •   Caiarossa - Toscana Rosso IGT - 2016

    Caiarossa - Toscana Rosso IGT - 2016

    James Suckling 97/100 - Parker 96/100 punten

    69,95
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »