Caiarossa - Toscana Rosso IGT - 2018 - Bio
Caiarossa - Val di Cecina - Toscane

Caiarossa - Toscana Rosso IGT - 2018 - Bio

James Suckling 97/100

Oogstjaar: 2018 - Houdbaar tot: 2042
Caiarossa, Toscane IGT, James Suckling 96/100, De wijn is complex, mooi gelaagd en in balans, vol, veel rood rijp fruit en een heerlijke lang aanhoudende afdronk. Meer
72,50
67,50
  • Uw voordeel: 5,00 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 30,00 korting
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Caiarossa 2018, James Suckling 96/100

Donkerrobijnrode wijn. In de neus, heerlijke intense geuren van donker rijp fruit, noten van bos met eiken. In de mond is de wijn heerlijk, complex, mooi gelaagd en in balans, vol, veel rood rijp fruit en een heerlijke lang aanhoudende afdronk.

De Caiarossa is de topwijn van het Italiaanse wijnbedrijf van Eric Albada Jelgersma. Het bedrijf is gelegen in Val di Cecina, nabij de Toscaanse kust en Bolgheri. De druiven komen van de wijngaard Podere Serra all’Olio. Het plukken van de druiven start rond half augustus en eindigt begin oktober. Alvorens de druiven zacht worden geperst worden zij eerst geselecteerd op de allerbeste kwaliteit.

De vergisting van de most geschiedt met de schil, in grote stalen vaten, gescheiden druivenrassen, gedurende een periode tussen de 20 en 30 dagen. De alcoholische vergisting geschiedt deels in cementen vaten en deels in eiken vaten van 10 tot 80 hl. (alleen met inheemse gisten). De verdere rijping van de wijn geschiedt in grote eiken vaten deels (30%) nieuw en deels tot 3 jaar oud, voor een periode van 11 maanden voor de meest delicate druiven zoals Alicante, tot aan 20 maanden voor de meest krachtige druiven zoals, Petit Verdot en Cabernet Sauvignon. Hierna wordt de wijn geassembleerd en ontwikkelt zich nog 6 maanden verder in grote vaten van cement. Na deze rijping worst de wijn gebotteld.

De wijn is een cuvée van Cabernet Franc (31%), Merlot (20%), Cabernet Sauvignon(17%), Syrah(9%), Sangiovese(10%), PetitVerdot(11%) and Alicante(2%).

James Suckling: 96/100 punten 

This is extremely perfumed with violets, sage, lavender, currants and berries. Fresh and vivid. Medium-to full-bodied with super refined tannins and fruit. So subtle and refined. This is really long and gorgeous. Goes on for minutes. A change in style from past vintages and I like it. 30% syrah, 30% cabernet franc, 16% cabernet sauvignon, 12% merlot 7% petit verdot and 5% sangiovese. From organically grown grapes. So hard not to drink now, but better after 2023.

 

Wine Advocate: 95/100 punten

Tasted as an unfinished sample, the Caiarossa 2018 Caiarossa offers great insight into the forward-looking trajectory and the solid quality record of this gem of an estate on the Tuscan Coast. This is a blend of Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Sangiovese, Syrah and Alicante, with the saturated and dark fruit aromas of the Cabernet grapes in pole position. A deep core of black fruit is backed by exotic spice, tar and sweet licorice at the back. The finest work here is to the tannins, which (like in the preview 2019 sample I also tasted) remain very smooth and taut, giving the wine an elegant but determined backbone.

 

Wine Spectator: 95/100 punten

Intense fruit flavors of blackberry, black currant, black cherry and spicy oak are the hallmarks of this red, which is balanced and well-integrated, fresh and long, but just needs two to three years to unwind. Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Sangiovese and Alicante.

Recent bekeken producten

  •   Caiarossa - Toscana Rosso IGT - 2018 - Bio

    Caiarossa - Toscana Rosso IGT - 2018 - Bio

    James Suckling 97/100

    72,50
    67,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »