Chianti Classico IGT - Fontalloro - 2018 - Berardenga - Felsina
Felsina - Chianti Classico

Chianti Classico IGT - Fontalloro - 2018 - Berardenga - Felsina

95/100 punten James Suckling - Robert Parker

Oogstjaar: 2018 - Houdbaar tot: 2043
95/100 punten, vol, elegant, mooi in balans, heerlijk intens rood rijp fruit met frisse zuren. De afdronk is lang, krachtig met mooie zijdezachte tannines. Meer
54,90
51,95
  • Uw voordeel: 2,95 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 17,70 korting
Nog 16 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Chianti Classico Cru Fontelloro IGT - Felsina - 95/100 punten Suckling en Parker.

De wijngaarden waar de druiven voor de productie van Fontalloro vandaan komen, bevinden zich in het Chianti Classico-gebied in het bovenste deel van Fèlsina en in de appellatie Chianti Colli Senesi. De wijngaarden liggen op hoogtes tussen 330 en 407 meter, met een zuidwestelijke expositie. De bodemgesteldheid is zeer divers, rotsachtig, kalkrijk en kleiachtig, maar ook delen die rijk aan zand, slib, kleine kiezelsteentjes en mariene sedimenten zijn. De Fontelloro werd voor het eerst geproduceerd in 1983.

De wijn heeft een intens robijnrode kleur. In de neus intense, complexe geuren zwarte bes, bramen, zoethout, tabak en natte aarde. In de mond is de wijn vol, elegant, mooi in balans, heerlijk intens rood rijp fruit met frisse zuren. De afdronk is lang, krachtig met mooie zijdezachte tannines.

De wijngaarden zijn aangeplant met 100% Sangiovese druiven bij een plantdichtheid van 5.400 stokken per ha. De wijngaard is aangeplant in de jaren '80 van de vorige eeuw en voor een deel herplant in 2000.  

De handmatige oogst van de druiven geschiedt eind september, begin oktober. Nadat de druiven zijn gekneusd en ontsteeld, begint de gisting bij temperaturen tussen 28°C en 30°C. De vergisting geschiedt in grote stalen vaten voor een periode van 14-20 dagen, waarbij de most dagelijks wordt rondgepompt. De verdere rijping van de wijn geschiedt, voor een periode van 18-22 maanden, in barriques. Vervolgens wordt de wijn geblend en gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn nog minimaal 6-12 maanden in de kelders van het domein. 

Chianti Classico wijn spijs combinatie tip: Perfect bij gebraden-, gegrild vleesgerechten, stoofpot, harde kazen.

James Suckling: 95/100 punten

A tight, fresh Fontalloro with dark cherry, chocolate and toasted oak. Some walnut, too. It’s full-bodied, yet polished and structured. Sort of shy. But this will develop really nicely with some bottle age. Drink after 2023.

Robert Parker: 95/100 punten

To my palate, the 2018 vintage sometimes feels a little too ripe or baked. I was reminded of those characteristics when tasting the Fèlsina 2018 Fontalloro. There is plenty of dark fruit at its core, but this wine also reveals dry tones of jarred oregano, grilled Mediterranean herb, crushed aspirin and graham cracker. The mouthfeel is pleasantly lean and silky, and perhaps the wine delivers more in terms of length than it does weight or texture. A little more bottle age should help flesh out and soften these results.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:13,5%
  • Artikelnummer:CHI-2710-R1595403-18

Recent bekeken producten

  •   Chianti Classico IGT - Fontalloro - 2018 - Berardenga - Felsina

    Chianti Classico IGT - Fontalloro - 2018 - Berardenga - Felsina

    95/100 punten James Suckling - Robert Parker

    54,90
    51,95
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »