DRUIF: GRILLO

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Druif: Grillo

De Grillo is witte druif komend vanuit het westelijke deel van Sicilië. De druif wordt ook gemaakt voor de bekende Marsala wijn. Door het hoge suikergehalte van de druif, is de wijn ook wat hoger in alcoholgehalte. ROnd 1830 werden al wijnen gemaakt van de Grillo. Uit een DNA analyse blijkt de Grillo een kruising tussen het Cataratto- en Zibbibo druivenras. Beiden authentieke Siciliaanse druievn.

De Grillo wijnen zijn de laatste jaren sterk in populariteit gestegen omdat de producenten, door koude vergisting, in staat zijn geweest om een heerlijke fris fruitige wijn te maken van de Grillo druif. De wijnen gemaakt van de Grillo druif kunnen fantastisch mooi verouderen. Ook wordt de druif vaak geblend met andere authentieke Siciliaanse druiven, te weten de Inzolia en Catarratto.

Kenmerk voor Grillo wijn

In de neus geeft de wijn een mooi en intens boeket met een delicate complexiteit, frisse citrus, meloen, amandelen en lavendel. De smaak is zacht, elegant, fris, levendig fruit en een knapperige mineraliteit.

 

Bij fattoria.nl bent u verzekerd van de beste Italiaanse wijnen. Wij selecteren onze wijnen zorgvuldig op prijs en kwaliteit. Hiervoor maken wij gebruik van ons ervaren vinologen proefpanel. U ontvangt bij fattoria.nl een retour/omruilgarantie van 26 weken. Zo heeft u 100% zekerheid dat u de beste wijnen in huis haalt.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »