Quater Vitis Rosso - IGT Sicilia - 2014 - Firriato
Firriato - Sicilie

Quater Vitis Rosso - IGT Sicilia - 2014 - Firriato

Gambero Rosso 3 rode glaasjes

Oogstjaar: 2014 - Houdbaar tot: 2024
Hoogste waardering Gambero Rosso - 3 rode glaasjes, Siciliaanse wijn, Quater, vier authentieke druivenrassen, kersen, zwarte bessen en chocolade, sterk karakter. Meer
18,50
Nog 3 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Hoogste waardering Gambero Rosso - 3 rode glaasjes

Donker robijnrood met levendige paarse tinten met in de neus aangename en aantrekkelijke geuren van rood en zwart fruit, kersen, bosbessen, met noten van chocolade, peper, kruidnagel, balsem en munt. In de mond is de wijn sappig, zacht, verrassend, prachtig in evenwicht frisse zuren, volheid, kracht, vol rood fruit en een volle zachte lang aanhoudende afdronk. Het is een wijn met een sterk karakter.
 
Quater Vitis Rosso is een mix van Nero d'Avola, Perricone en Frappato druiven geteeld op het landgoed Pianoro Cuddìa in de provincie Trapani, terwijl de Nerello Cappuccio druiven worden geteeld op het landgoed Cavanera op ongeveer 680 meter boven zeeniveau op de hellingen van de Etna.
 
De wijn is gemaakt van vier verschillende oogstjaren en evenzoveel afzonderlijke wijnbereidingen, die afzonderlijk worden uitgevoerd om de bijzonderheden van elke variëteit te versterken. Elke wijn wordt gerijpt in Amerikaanse en Franse eikenhouten barriques voor een periode van maximaal 10 maanden. De beste cuvées zijn samengesteld en in harmonie bijeengebracht om deze wijn tot leven te brengen met de intense geuren van rood fruit van Nero d'Avola, de frisheid van Frappato, de kruidige noten van Nerello Cappuccio en de elegantie van Perricone.
 
De wijngaarden zijn gelegen in de omgeving van Trapani op een hoogte tussen de 130 en 250 meter. De grond is kalkrijk en hoofdzakelijk klei. De wijngaard op de helling van de Etna ligt op ongeveer 600 meter hoogte.
 
De druiven worden midden september geoogst, waarna de eerste fermentatie gedurende 20 tot 25 dagen plaats vindt bij een temperatuur van 14 tot 16Cº. De verdere rijping van de wijn geschiedt de volgende 10 maanden in Amerikaans eiken barriques. Hierna wordt de wijn geblend en gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog minimaal 5 maanden in de kelders van het domein om verder te verfijnen.

 

Recent bekeken producten

  •   Quater Vitis Rosso - IGT Sicilia - 2014 - Firriato

    Quater Vitis Rosso - IGT Sicilia - 2014 - Firriato

    Gambero Rosso 3 rode glaasjes

    18,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »