Mazzano Amarone 3 rode glaasjes Gambero Rosso
Deze Amarone is gemaakt van 75% Corvina, 20% Rondinella en 5% Molinara druiven. De druiven van deze Amarone worden geplukt eind september - begin oktober. Na de pluk worden de druiven op bamboerekken gelegd om in te drogen. Totdat half februari zo'n 35-40% van het vocht is verdampt. Half februari worden de druiven geperst, waarna, gedurende 45 dagen, de eerste gisting plaats vindt in grote Sloveens eiken vaten. Hierbij blijven de takjes en schillen bij de most. Hierna gaat de wijn gedurende drie jaar in Sloveens eiken vaten van 600 liter, om vervolgens nog 6 maanden op de fles in de kelders van het domein verder te rijpen.
De historische wijngaard (sinds de 12e eeuw) van deze Amarone is gelegen in Negrar, het Valpolicella gebied tussen Verona en het Gardameer.
Alcohol % - 16%!
Deze Amarone kan zeker nog zo'n 35 tot 40 jaar worden bewaard in een donkere kelder, bij een temperatuur van zo'n 12 graden.