Rosso di Montalcino DOC 2015 - Biondi Santi
Biondi Santi - Montalcino

Rosso di Montalcino DOC 2015 - Biondi Santi

91/100 punten Parker

Oogstjaar: 2015 - Houdbaar tot: 2030
91/100 punten, Rosso di Montalcino, befaamde producent Biondi Santi, mooi van structuur, warm, vol, intens rood rijp fruit en mooie rijpe tannines in de heerlijk lange afdronk.  Meer
83,15
74,95
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Rosso di Montalcino, Befaamde producent Biondi Santi, Tenuta Greppo wijngaarden. 91/100 punten Parker 

Intens robijnrode wijn, met in de neus intense geuren van rood rijp fruit, kruiden en vanille. In de mond is de wijn mooi van structuur, warm, vol, intens rood rijp fruit en mooie rijpe tannines in de heerlijk lange afdronk. 

De druiven van deze fantastisch mooie Rosso di Montalcino komen van de wijngaarden geleven nabij het oude stadje Montalcino in het hart van de Brunello di Montalcino DOCG. In deze wijngaarden is in de 19e eeuw de basis gelegd voor de befaamde Brunello di Montalcino. De grond is kalkrijk en vol van verschillende soorten mergel. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 250 en 500 meter. Zij zijn aangeplant in de negentiger jaren in de vorige eeuw op de zuid en de oosthellingen. De wijngaard is eind van de 20e eeuw aangeplant met uitsluitend Sangiovese Grosso stokken. 

In de wijngaarden wordt uitsluitend handmatig werk verricht, zoals o.a. het meerdere malen snoeien van de stokken gedurende het groeiseizoen. Het oogsten van de druiven geschiedt met de hand eind augustus, begin september. Na het oogsten van de druiven worden deze op de sorteertafles bij de wijnmakerij zorgvuldig op kwaliteit gecontroleerd. Alleen de allerbeste druiven gaan door naar de wijnmakerij. Hierna worden de druiven zacht geperst. Het vergisten van de druiven geschiedt in grote stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur. 

De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 12 maanden in Slavonisch eiken vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en ontwikkelt zij zich nog minimaal verder in de kelder van het domein voor een periode van 4 maanden. De wijn kan gemakkelijk tot 15-20 jaar na de oogst worden bewaard. 

Robert Parker: 91/100 punten

I tasted this wine immediately before its final assembly from two separate vats (one stainless steel and the other glass-lined cement). The 2015 Rosso di Montalcino will be released in June of this year. This wine is beautifully endowed with bright fruit flavors of cherry and cassis that lift effortlessly from the bouquet. The warm growing season has helped shape soft and lasting fruit flavors. The wine is fresh and snappy crisp in terms of mouthfeel.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:16-18ºC
  • Alcohol %:14%
  • Artikelnummer:RMO-TOS-1010-R10504

Recent bekeken producten

  •   Rosso di Montalcino DOC 2015 - Biondi Santi

    Rosso di Montalcino DOC 2015 - Biondi Santi

    91/100 punten Parker

    83,15
    74,95
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »