5 grappoli, hoogste waardering, Italiaanse sommeliers - MAGNUM
Cantina Privata - uit de privé kelders van Tenuta Cocci Grifoni
De wijngaarden met als grondsoort hoofdzakelijk klei liggen in het plaatsje Ripatransone, nabij de Adriatische Zee in het zuiden van de Marken. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 230 en 250 meter. de hellingen zijn zuid-oost gelegen, waardoor zij volop van de zon kunnen profiteren. Half oktober worden de druiven volledig handmatig geplukt. De eerste gisting van de wijn geschiedt gedurende 5 tot 7 dagen, met de schillen, in stalen vaten onder een gecontroleerde temperatuur van maximaal 30Cº. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Sloveens eiken vaten gedurende een periode van minimaal 14 maanden. Vervolgens vindt er, gedurende 3 tot 4 maanden, een verdere verfijning van de wijn plaats op de fles in de kelders van het domein.
De mening van Onno Kleyn in Italie Magazine:
Mooie Riserva, dieper van smaak en structuur dan de basiswijn Le Torri, met veel structuur, met veel rijp rood fruit en wat cacao in de geur. Mooi bij een biefstuk.