98/100punten
Barolo DOCG - Cru Cerequio - 2017 - Roberto Voerzio
Voerzio Roberto  - La Morra - Barolo

Barolo DOCG - Cru Cerequio - 2017 - Roberto Voerzio

98/100 punten James Suckling

Oogstjaar: 2017 - Houdbaar tot: 2040
98/100 punten Suckling. De Barolo's van Roberto Voerzio behoren tot de absolute top. De Cerequio Cru is wellicht wel het beste van de Barolo DOCG. 2016 een absoluut top oogstjaar. Meer
275,00
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Cerequio  2017 - Barolo - Roberto Voerzio - 98/100 punten James Suckling

Intens en helder granaatrood in het glas. In de neus heeft de wijn een breed spectrum van geuren met tonen van kersen, bessen en rozenblaadjes, om vervolgens te worden verrijkt met pittige en etherische noten. In de mond is de Barolo rijk en genereus van smaak, elegant en perfect in balans. De afdronk is ongekend lang met fluweelzachte tannines en licht mineralige tonen. 

De Barolo's van Roberto Voerzio behoren tot de absolute top. Het wijnbedrijf is gelegen in La Morra. De Cerequio wijngaard behoort tot de allerbeste Cru's, waar jaar op jaar de mooiste Barolo's vandaan komen. Roberto Voerzio heeft totaal ca. 30 ha aan wijngaarden in La Morra op de befaamde Cru's Cerequio, Brunate, La Serra en Sarmassa.

De Cerequio wijngaard is gelegen in het westelijke deel van de Barolo DOCG, de Barolo-vallei, met hierin de stadjes La Morra en Barolo. De bodem is hier rijk aan licht gekleurde ijzer- en kalkhoudende mergel een mengsel van klei en kalk  De wijnen die komen van de wijngaarden gelegen in deze vallei zijn lichter, eleganter, aromatischer en meer toegankelijker dan de Barolo's uit de Serralunga vallei. 

Het eerste oogstjaar van de Cerequio wijngaard was in 1988. De wijngaard is aangeplant met 4.000 tot 5.000 stokken per ha. Niet alleen door de unieke ligging maakt Roberto Voerzio zulke fantastische Barolo's. In de wijngaard wordt ook jaar op jaar hard gewerkt. Minimaal zo'n 7 keer per jaar worden de stokken en de uitlopers en de druiventrossen gesnoeid. In augustus wordt de enige overgebleven druiventros van de stok doormidden geknipt en blijft alleen het bovenste deel van de tros over voor verdere ontwikkeling en rijping. Dit kost jaar op jaar honderden manuren. Uiteindelijk blijft er per plant, per stok, slechts 500 gram aan druiven over om hier wijn van te maken. Voor één fles van deze top barolo worden dus de druiven gebruikt die van 2 stokken/planten komen. Uiteraard vindt al het werk in de wijngaard met de hand plaats. Andere Barolo producenten hebben bij een gelijk aantal stokken minimaal 3x meer opbrengst dan Roberto Voerzio en zo ontstaat de Voerzio kwaliteit.

De echte Barolo meester is zonder enige twijfel Roberto Voerzio. De man is een genie voor het maken van dichte, gelaagde en toch evenwichtige grote Nebbiolos, zelfs in minder dan perfecte jaren. 

James Suckling: 98/100 punten

Extremely perfumed and beautiful, offering rose-petal and lavender aromas with some tar to the ripe cherries. Some spice, such as nutmeg, as well as light hazelnut. Fresh. Full-bodied, very tight and compact with firmness and wonderful length and focus. Consistent drive through the center of the wine. Better after 2025.

 

Werken, werken, werken. Volgens Roberto Voerzio: "als je stopt met werken gaat de plant dood".

Na iedere oogst:

- Na elke oogst worden de wijngaarden handmatig bemest met koeienmest of humus om voldoende voeding voor de planten beschikbaar te hebben.

- Bij de wintersnoei worden de stokken terug gesnoeid waarbij slechts enkele knoppen resteren. 

- De eerste uitdunning van de uitlopers begint al in april tot half juli, hierbij worden 50% van de druiven bij iedere stok verwijderd. 

- Tot half augustus worden de stokken voor de tweede keer uitgedund waarbij het onderste deel van de trossen worden weggeknipt. 

- Al deze werkzaamheden vormen de basis om elk jaar gezonde en rijpe druiven te oogsten met intense smaken en geuren, die tijdens de vergisting worden overgedragen aan de wijn .

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:16-18ºC
  • Alcohol %:14,5%
  • Artikelnummer:BAR-2710-R16001-17

Recent bekeken producten

  •  
    98/100punten
    Barolo DOCG - Cru Cerequio - 2017 - Roberto Voerzio

    Barolo DOCG - Cru Cerequio - 2017 - Roberto Voerzio

    98/100 punten James Suckling

    275,00
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »