Voerzio Roberto - La Morra - Barolo

Sorteer producten op:
  •   Barolo DOCG - Cru Cerequio - 2016 - Roberto Voerzio

    Barolo DOCG - Cru Cerequio - 2016 - Roberto Voerzio

    100/100 punten James Suckling

    289,00
    Tijdelijk niet op voorraad

Het wijnbedrijf van Roberto Voerzio is begonnen in 1986. Het bedrijf en de wijngaarden zijn gelegen in La Morra, het hart van de Barolo DOCG. La Morra staat al eeuwen bekend om haar fameuze wijngaarden. Sommige wijngaarden hebben nog dezelfde namen als in 1350.

Robert Voerzio heeft totaal 30 ha aan wijngaarden gelegen in La Morra, het hart van de Barolo DOCG. Het bedrijf heeft wijngaarden in de prestigieuze cru's Cerequio, Annunziata, La Serra en Brunate.

Robert Voerzio heeft er voor gekozen om zijn eigen weg en richting te gaan, tegen de stroom in, anders dan anderen. 

Niet alleen door de unieke ligging van zijn Cru wijngaarden maakt Roberto Voerzio zulke fantastische Barolo's. In de wijngaarden wordt ook jaar op jaar keihard gewerkt. Minimaal zo'n 7 keer per jaar worden de stokken en de uitlopers en de druiventrossen gesnoeid. In augustus wordt van de enige overgebleven druiventros van de stok doormidden geknipt en blijft alleen het bovenste deel van de tros over voor verdere ontwikkeling en rijping. Dit kost jaar op jaar honderden manuren. Uiteindelijk blijft er per plant, per stok, slechts 500 gram aan druiven over om hier wijn van te maken. Voor één fles van zijn top Barolo worden dus de druiven gebruikt die van 2 stokken/planten komen. Uiteraard vindt al het werk in de wijngaard met de hand plaats. Andere Barolo producenten hebben bij een gelijk aantal stokken minimaal 3x meer opbrengst dan Roberto Voerzio en zo ontstaat de Voerzio kwaliteit.

De echte Barolo meester is zonder enige twijfel Roberto Voerzio. De man is een genie voor het maken van dichte, gelaagde en toch evenwichtige grote Nebbiolos, zelfs in minder dan perfecte jaren. 
 
 
Roberto Voerzio

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »