94/100Parker
Barolo DOCG - Monforte d'Alba - Cru Ginestra - 2017 - Paolo Conterno
Paolo Conterno - Piemonte - Barolo DOCG

Barolo DOCG - Monforte d'Alba - Cru Ginestra - 2017 - Paolo Conterno

94/100 punten Parker, Uitmuntend Gambero Rosso

Oogstjaar: 2017 - Houdbaar tot: 2040
Parker 95/100 punten, krachtig Barolo, strak, elegante complexiteit, kersenjam, zoete pijptabak, cacao-, balsamico en minerale noten, prachtige gelaagdheid en fluweelzacht in de extreem lange afdronk. Meer
82,75
68,75
  • Uw voordeel: 14,00 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 84,00 korting
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Barolo DOCG 2017 - Ginestra - Montforte d'Alba, 94/100 punten Robert Parker - Hoogste Waardering Italiaanse sommeliers 

Helder granaatrode wijn. In de neus zijn de geuren elegant en harmonieus met aanhoudende tonen rode roos, kersenjam, zoete pijptabak en humus die zich uitbreiden met cacao-, eucalyptus- en varengeuren, balsamico en minerale noten. In de mond is de wijn warm, krachtig, strak, elegante complexiteit en gelaagdheid en fluweelzacht in de extreem lange afdronk.

De wijngaard is gelegen nabij Montforte d 'Alba in het hart van de Barolo DOCG. De naam van de wijngaard is Ginestra, deze is aangeplant in de periode 1985-1990. De wijngaard ligt op een hoogte tussen de 300 en 350 meter, met een blootstelling naar het zuiden en een hellingspercentage varierend van 30-35%.  De wijngaard is aangeplant met een plantdichtheid van 4.000 planten per ha. De grondsoort is voornamelijk klei met veel kalkgesteente en delen van oude schelpen. De grond is perfect voor het vasthouden van het water, waardoor de druiven gedurende het seizoen ook in drogere perioden kunnen groeien. De wijngaard is uitsluitend aangeplant met de Nebbiolo druiven voor de productie van de Barolo wijnen. Aangeplant zijn de Nebbiolo, subvariëteiten Lampia en Michet.

In de wijngaard wordt uitsluitend handmatig gewerkt. De oogst geschiedt begin oktober, eveneens handmatig. Na de oogst worden de druiven in kleine kratten gelegd en direct naar de wijngaard gebracht voor het zacht persen van de druiven. Dit geschiedt echter niet voordat er eerst nog een strenge kwaliteitsselectie van de druiven heeft plaats gevonden. Alleen zo kan een grootse, lang houdbare wijn worden gemaakt. Het vergistingsproces geschiedt voor een periode van 18 tot 25 dagen in grote stalen vaten. Regelmatig wordt de most geroerd om de edele bestanddelen van de schil in de wijn zo goed mogelijk onderdeel te laten zijn van de wijn. Zodra de optimale verhouding tussen kleur en geëxtraheerde tannines is bereikt, worden de schillen afgetapt.

De verdere rijping en verfijning van de wijn geschiedt traditioneel, voor een periode van 36 maanden in eikenhouten vaten van 35 HL. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft zij nog voor een jaar op de fles voor verdere verfijning. De wijn wordt bij het bottelen niet gefilterd.

Combinatie: gebraden kalfsvlees, rib van rundvlees in Barolo, gerijpte kazen.

Wijn/spijs tip van de Italiaanse sommeliers: Deze Barolo is een perfecte match bij runderrib met Barolo saus.

 

Robert Parker: 94/100 punten

The 2017 Barolo Ginestra shows a fine and delicate bouquet with aromas of wild rose and crushed flowers that are not common in this hot and dry vintage. The Ginestra vineyard in Monforte d'Alba maintains its character despite the unpredictable swings of this unruly growing season. The wine builds considerably more power in the palate, where it shows tight tannins and a 15% alcohol content. The bouquet shows balance, but this hearty vintage punches strongest in terms of mouthfeel.

 

James Suckling: 93/100 punten

Give this plenty of air, because it’s showing lots of upfront muscle for now with almost salty savoriness to the ripe red-fruit and rose-hip aromas. You get a better idea of the sweet red fruit on the palate. Medium-to full-bodied with firm oak and fruit tannin and a savory finish. This is a tough nut that needs plenty of time to soften and integrate. But well worth the wait. Best after 2024.

 

Over Paolo Conterno
 
In 1886 startte Paolo Conterno zijn Casa della Ginestra, gewijd aan de productie van Nebbiolo, Barbera en Dolcetto wijnen. Als een onvermoeibare arbeider met een grote intuïtie, bewerkte hij de meest gunstige delen van de Ginestra-heuvel voor de teelt van de druiven en verdeelde ze naar ras, ligging en terrein. Bovendien had hij de vooruitziende blik om zich te richten op het maken van wijnen van superieure kwaliteit.
 
Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door Giorgio Conterno. Paolo Conterno heeft een tiental hectaren aan wijngaarden met als grondsoort kalkhoudende leem. De wijngaarden zijn zeer gunstig gelegen op een hoogte tussen de 300 en 350 meter, op hellingen tot 38%, voornamelijk in het zuiden en gedeeltelijk in het zuidoosten van het land. De Conterno-familie heeft al het mogelijke gedaan om hier de mooiste Nebbiolo druiven te kweken. De Ginestra Cru is een van de belangrijkste wijngaarden van Barolo, een uniek terroir met zeer gunstige klimatologische omstandigheden. 
 

Recent bekeken producten

  •  
    94/100Parker
    Barolo DOCG - Monforte d'Alba - Cru Ginestra - 2017 - Paolo Conterno

    Barolo DOCG - Monforte d'Alba - Cru Ginestra - 2017 - Paolo Conterno

    94/100 punten Parker, Uitmuntend Gambero Rosso

    82,75
    68,75
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »