DE ACHTERGRONDEN VAN DE AMARONE EN RIPASSO

08-10-15 / Clement van Dijk < TERUG NAAR OVERZICHT
De achtergronden van de Amarone en Ripasso
 
Het Consortium van de Valpolicella wijnen is opgericht in 1970. De Valpolicella wijnen wordt gemaakt uit een blend van drie druivensoorten, te weten de Corvina, Rondinella en Corvinione. De Corvina druif speelt bij deze wijn rol de meest belangrijke rol. Deze druif zorgt met haar zuurgraad en een gemiddeld suikergehalte voor de karakteristieke frisheid van de wijn. De Rondinella is verantwoordelijk voor mooie dieprode kleur van de wijn. De Corvinione zorgt voor de structuur en de levensduur van de wijn.

De jonge Valpolicella wijnen flirten met een schitterende robijnrode kleur, delicate aroma's en in de mond hints die doen denken aan kersen en rozen. De wijn geeft een levendige frisheid, droog en zacht, met harmonieuze tannines en een aangename licht bittere afdronk.

De Valpolicella Superiore, is afkomstig uit op de beste kwaliteit geselecteerde druiven. De wijn moet ten minste een veroudering hebben ondergaan van minimaal een jaar. De kleur is robijnrood met de karakteristieke granaat rode reflecties. De geur is lichte etherisch, die doet denken aan vanille. De smaak maakt indruk, is mooi, evenwichtig, droog en fluwelig.

Valpolicella Ripasso

De Valpolicella Ripasso DOC wordt gemaakt van de basis Valpolicella maar deze wordt aanvullend gedurende 15-20 dagen geweekt met de druivenschillen van de Amarone wijn. Dit geeft de wijn een dichtere structuur, een hoger alcoholpercentage en een meer subtiele zuurgraad. Het resultaat geeft een Ripasso wijn, die opvalt door een uitstekende balans. Het boeket van de Ripasso doet denken aan vanille en rozen. In de mond,  is de wijn fijn, harmonieus droog en zacht.
 
Proef en Ontdek de meest geliefde Ripasso.        

Amarone della Valpolicella

De Amarone della Valpolicella is de Valpolicella Classico Superiore gemaakt van 100 tot 120 dagen ingedroogde druiven. Dit drogen van de druiven geschiedt direct na de oogst, voor het maken van de wijn. Door het indrogen van de druiven neemt het suikergehalte en hierdoor ook het alcoholgehalte van de wijn toe. De alcohol-rijke Amarone wijnen zijn goed gestructureerd met een alcohol percentage van minimaal 14%. Zij behoren tot de grote rode wijnen van Italië.

De Amarone is een intens robijnrood wijn met granaat reflecties. De geur doet denken aan gedroogde vruchten, als gevolg van het indrogen de druiven, specerijen en tabak. De smaak geeft heerlijke noten van gedroogd fruit, is zeer vol, krachtig, intens en droog. De wijn geeft veel warmte door haar volheid maar is ook uiterst zacht. De Amarone heeft een sterke persoonlijkheid, die gemakkelijk 20 jaar kan worden bewaard. De wijn is perfect bij vlees, wild en oude kaas. De Amarone is perfect om na de hoofd maaltijd te drinken met heerlijke kaas als dessert.  
 
Proef en Ontdek de meest geliefde Amarone       

Recioto della Valpolicella - dessertwijn

De druiven van de Recioto della Valpolicella hebben een hoge concentratie suiker, die is ontstaan door het ingedrogen van de druiven voor een periode van 100-120 dagen. Door de stopzetting van de alcoholische gisting blijft een groot deel van de suiker in de wijn waardoor de Recioto een ideale dessertwijn is.

De wijn heeft een intense en donkere robijnrode kleur, waardoor je er niet doorheen kunt kijken en een onmiskenbaar boeket van gedroogd fruit en kersen. De smaak is harmonisch, zoet, vol en zacht en tegelijkertijd licht zuur. De Recioto is perfect voor desserts en blauwe kaas.
 
Proef en Ontdek de meest geliefde Recioto.         

Amarone wijnen vindt u hier

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Eén van de nieuwe regels is dat webwinkels en bezorgdiensten die alcohol verkopen en leveren, een leeftijd controle moeten toepassen. Als gevolg hiervan zijn wij verplicht om ook uw geboortedatum op te vragen en te controleren bij het plaatsen bij een bestelling.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »