ONTDEK DE DIVERSITEIT VAN DE ITALIAANSE WIJNEN

22-12-17 / Villa Fattoria < TERUG NAAR OVERZICHT

Geen land ter wereld heeft zo'n geweldig mooie en interessante diversiteit in druivenrassen en wijnen als Italië. In Italië worden nog van zo'n 450 verschillende druivenrassen wijnen gemaakt. De druivenrassen zijn sterk locaal gebonden. Ook worden voor de wijnbouw "verloren" druivenrassen weer in ere hesteld en worden hier weer de mooiste wijnen van gemaakt. Een mooi voorbeeld hiervan is de Pecorino druif. Deze was geheel verdwenen. Tenuta Cocci Grifoni uit de Marken heeft er jaren aan gewerkt om hier weer een schitterende wijn van te maken. En thans is de Pecorino druif in grote aantallen weer aangeplant in de zuidelijke Marken en de Abruzzen.

 

 

 

Wij krijgen veel vragen van mensen, die ook de schitterende diversiteit van de Italiaanse willen ontdekken, welke wijn ze het beste kunnen kiezen. Om u "op weg" te helpen de Italiaanse wijnen te ontdekken hebben wij enkele proefdozen voor u gemaakt. Zo kunt u gemakkelijk wijnen gemaakt van authentieke druivenrassen proeven en ontdekken, want als wijnliefhebber is het toch een groot genot om elke keer een nieuwe wijn gemaakt van een autochtoon druivenras te ontdekken.

 

Wij hebben voor u een aantal proefdozen gemaakt met 6 verschillende wijnen gebonden aan Regio's. Allen met een aantrekkelijke introductiekorting.

 

Proefdoos 1 - Noord-Italië - 6x - rood; 

Geen standaard Chardonnay, Merlot, of Cabernet Sauvignon, maar Lagrein,  Barbera, Refosco del Peduncolo Rosso, Marzemino, Corvina en Sangiovese. In deze proefdoos kunt u kennis maken met een aantal wijnen gemaakt van authentieke druiven komend uit de Noordelijke Regio's van Italië. Kenmerkend voor deze wijnen is, dat zij elegant zijn, soepel, met finesse en heerlijke fruitige tonen. 

 

 

Proefdoos 2 - Midden-Italië - 6x - rood;

Geen standaard Chardonnay, Merlot, of Cabernet Sauvignon, maar Sangiovese, Prugnolo gentile, Mammola, Piedirosso, Aglianico, Sagrantino. In deze proefdoos kunt u kennis maken met een aantal wijnen komend uit de Regio's van midden Italië. Kenmerkend voor deze wijnen is, dat zij vol zijn, subtiel, veel rood fruit hebben met frisse zuren en een lange afdronk.

 

 

Proefdoos 3 - Zuid-Italie - 6x - rood;

Geen standaard Chardonnay, Merlot, of Cabernet Sauvignon, maar Carginano, Primitivo, Montepulciano d'Abruzzo, Nerello Mascalese, Nero d' Avola etc. Kenmerkend voor deze wijnen is, dat zij vol en krachtig zijn. 

 

 

 

Proefdoos 4 - Autochtone druivenrassen 6x wit;

In deze proefdoos 6 verschillende witte wijnen, met 6 verschillende witte autochtone druivenrasen komend uit 6 verschillende Regio's. 

 

 

Op deze 4 proefdozen krijgt u van ons een extra korting. Zo wordt het nog gemakkelijker om op ontdekkingstocht te gaan en de mooiste wijnen te ontdekken.

Alle wijnen in ons assortiment maar ook de Proefdozen zijn van de hoogste kwaliteit. 

 

Blijf op de hoogte van onze Proeverijen, Webinars en Aanbiedingen met vaste klanten kortingen.

Heeft u vragen? Of wilt u advies. Bel ons op 030 66 212 83. Wij helpen u graag. 

 

Wij wensen u veel plezier met uw Proef- en Ontdekkingstocht van de Italiaanse wijnen.

 

Het is goed om te weten, dat de Italiaanse wijnen eetwijnen zijn. Als een Italiaan eet, dan drinkt hij daar een glas wijn bij. En als hij een glas wijn drinkt, dan eet hij daar iets bij.

Om u op weg te helpen met de wijn spijs combinaties hebben wij een speciaal artikel gemaakt. 

 

BASIS OVERZICHT WELKE WIJN BIJ WELK TYPE GERECHT

 

 

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Eén van de nieuwe regels is dat webwinkels en bezorgdiensten die alcohol verkopen en leveren, een leeftijd controle moeten toepassen. Als gevolg hiervan zijn wij verplicht om ook uw geboortedatum op te vragen en te controleren bij het plaatsen bij een bestelling.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »