WIJNTRENDS 6 - ONBESCHRIJFLIJK MOOIE WIJNEN VAN DE ETNA

10-05-15 / Villa Fattoria < TERUG NAAR OVERZICHT

Het verhaal van Michele Faro van Pietradolce. 

Op de hellingen van de vulkaan de Etna vindt al meer dan 1.000 jaar wijnbouw plaats. In de jaren '50 verlieten echter veel wijnboeren de dorpen rondom de Etna omdat er geen werk was en nauwelijks faciliteiten. De aankoop van een wijngaard was gemakkelijk want de prijzen waren laag.

In 2000 kocht Michel Faro zijn eerste wijngaard op de Etna en in 2005 startte Michele Faro zijn wijnbedrijf Pietradolce. Begin 2013 kreeg hij voor zijn Etna Rosso Barbagalli100 van de 100 punten van James Suckling (de befaamde wijnschrijver voorheen WineSpectator). De wijn is gemaakt van de druiven, die van stokken afkomen die al zo'n 100 jaar oud zijn.

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Liefhebber van een heerlijk glas koud bier? Wijn moet je leren drinken en proeven en ontdekken. Belangrijk is dat je met de juiste wijnen begint. Graag helpen wij je op een eenvoudige wijze op weg om samen met jouw lief, jouw vrienden van een heerlijk glas wijn te genieten.

LEES VERDER

BRUNELLO DI MONTALCINO 2014

Villa Fattoria - James Suckling - Robert Parker

De Brunello's di Montalcino 2014 hebben een onverwacht gunstige score.  Niemand had ooit gedacht dat 2014 een uitstekend jaar zou worden voor Brunello di Montalcino. Het regende te veel tijdens de oogst. Toch werden enkele uitstekende wijnen gemaakt .....

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »