Pietradolce - Etna -Sicilië

Sorteer producten op:
 •   Santo Spirito - Etna Rosso 2017 DOC - Pietradolce - Sicilië

  Santo Spirito - Etna Rosso 2017 DOC - Pietradolce - Sicilië

  James Suckling 93/100 punten (2016)

  40,95
  37,95
  Op voorraad

Een van de mooiste wijnbedrijven van Sicilië - ongelooflijk unieke wijnen - Barbagalli beste wijn van Italië Gambero Rosso 2016


Pietradolce is opgericht in 2005 door Michele Faro. Het bedrijf is gevestigd in Solicchiata, een gebied in het district van het stadje Castiglione di Sicilia, op de noordelijke hellingen van de Etna. Het bedrijf heeft totaal zo'n 27 ha wijngaard, welke op een hoogte liggen tussen de 2.000 en 3.000 meter hoogte.

De wijngaarden zijn samengesteld uit steenachtige , licht , zandige leem, met een overvloed aan mineralen. De bodem geeft door de vele uitbarstingen van de Etna door de eeuwen heen, een zeer bijzonder kenmerk, en maakt ze ook volledig uniek. De Etna heeft een uniek micro - klimaat dat koeler is dan andere gebieden in Sicilië. De temperatuur kan in de winter dicht bij het vriespunt liggen en in de zomer, wordt de hitte behoorlijk gedempt. Het gebied kent ook grote schommeling tussen dag en nacht met temperatuurschverschillen van soms 20 ° C. Dit verschil in temperatuur geeft de wijn hun buitengewone geur en finesse.

De filosofie van Pietradolce, van de eigenaar Michele Faro, het beste halen uit de liefde voor het land door combinatie van moderne technologiën met eeuwenoude tradities. De rode wijn wordt gemaakt van de Nerello Mascalese druif. - de kleine zwarte druif van de stad Mascali, De wijngaarden zijn al in de dertiger jaren (rond 1930) aangeplant.

Vrijwel elke familie in het gebied had een handvol knoestige wijnstokken, en huisgemaakte wijn werd gedronken samen met de lokale vleesproducten op familie-etentjes. Na de Tweede Wereldoorlog werden deze wijngaarden verlaten. In het begin van de negentiger (1990) jaren waren het de jonge lokale wijnmakers, die de wijngaarden weer gingen bewerken en de druif voor wijnproductie te herintroduceren.

De familie Faro is in het bezit van een van de grootste citrus boerderijen op het eiland. Zij hadden ook een paar kleine percelen van knoestige Nerello Mascalese wijnstokken waarvan de onderstam al meer dan 100 jaar oud is. Wijnmaker Michele Faro herinnerde zich dat zijn grootvader van de Nerello prachtige wijnen maakt met delicate aroma's.

In 2005 nam hij de beslissing om zich volledig te gaan storten op de wijnbouw en gebruik te maken van deze eeuwenoude wijngaard.

Pietradolce betekent in het Italiaans " zoete steen ". De wijnen van het zwarte lavasteen terroir van de Etna geven enigszins "zoete " tannines en een voortreffelijk mooie en zachte, sappige textuur.

 


 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »