Colle Massari - Grattamacco - Poggio di Sotto

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Castello ColleMassari - Toscane

Vanaf de tijd van de Etrusken wordt er wijn gemaakt in het Montecucco-gebied. In 1999 kochten Maria Iris Bertarelli en Claudio Tipa het land en begonnen met het bedrijf Castello ColleMassari. ColleMassari produceerde zijn wijn in 2000 en in 2014 werd het wijnbedrijf, door de toonaangevende Gambero Rosso, uitgeroepen tot het beste wijnbedrijf van Italië. 

De wijnmakerij Castello ColleMassari bevindt zich in Cinigiano op de uitlopers van Monte Amiata, op een hoogte van 320 meter. Het ligt ongeveer 39 km ten noordoosten van Grosseto in de Montecucco  DOC, die bekend staat om zijn bijzonder gunstige microklimaat. Het Castello ColleMassari is niet alleen een middeleeuws kasteel, de structuur lijkt meer op een versterkt gehucht, gesticht door cisterciënzer monniken en het Santa Maria della Scala-ziekenhuis in Siena in de 8e eeuw. In de middeleeuwen verwees de term "Massari" of massaro naar een vertegenwoordiger van een complexe landbouworganisatie, met de hoofdboerderij in het midden en massa genoemd.

Het wijndomein San Giorgio is eigendom van het wijnbedrijf Colle Massari. Zij zijn ook eigenaar van de befaamde Brunello di Montalcino Poggio di Sotto. San Giorgio is gesticht in 1982. het landgoed heeft een totaal oppervlakte van 142 ha., waarvan 26 ha. aan wijngaarden. Het domein is gelegen nabij Val d'Orcia en Castelnuovo dell' Abate, het zuidelijke deel van de Montalcino DOCG.

Fattoria Poggio di Sotto werd opgericht in 1989 aan de zuidoostkant van Montalcino, dat wel wordt gezien als een van de beste gebieden voor de productie van Sangiovese druiven.
 
Het bedrijf bezit totaal ca. 44 ha. aan land, waarvan 16 ha is aangeplant met Sangiovese Grosso wijnstokken. De wijngaarden zijn allen geregistreerd in de Brunello di Montalcino appellatie. Verder heeft men op het land nog zo'n 4 ha. aan olijfgaarden (1.400 bomen). Het resterende deel van het land is bos.
 
De wijngaarden liggen op hoogtes variëren van 200 mt tot 400 mt boven de zeespiegel met steile hellingen. De rotsachtige bodem bestaat uit grind en klei in de lagere percelen en zanderige klei bij de hoger gelegen wijngaarden.
 
Grattamacco is een prestigieuze wijnproducent die zijn sporen heeft verdiend als een van de pioniers van de grote Bolgheri wijnen. De 27 ha aan wijngaarden zijn gelegen tussen Bolgheri en Castagneti Carducci nabij de Toscaanse kust. 
 
 

 

ColleMassari

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »