Giodo - Carlo Ferrini

Sorteer producten op:
  •  
    100Punten
    Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Giodo

    Brunello di Montalcino DOCG - 2016 - Giodo

    100/100 punten Suckling - 98/100 punten Parker

    149,00
    144,95
    Op voorraad
  •  
    100Punten
    Brunello di Montalcino DOCG - 2015 - Giodo

    Brunello di Montalcino DOCG - 2015 - Giodo

    100/100 punten Suckling - 97+/100 punten Parker

    149,00
    144,95
    Op voorraad
  •   Proef&Ontdek de 100/100 Brunello van Giodo en meer...

    Proef&Ontdek de 100/100 Brunello van Giodo en meer...

    100/100 punten Brunello, 97/100 Rosso Toscana, 95/100 Etna Rosso

    246,50
    Op voorraad
  •   Toscana Rosso IGT - La Quinta - 2019 - Giodo

    Toscana Rosso IGT - La Quinta - 2019 - Giodo

    96/100 punten Suckling (2017)

    49,00
    Op voorraad
  •   Toscana Rosso IGT "GIODO" 2017 - Giodo

    Toscana Rosso IGT "GIODO" 2017 - Giodo

    97/100 punten Suckling

    49,00
    Op voorraad
  •   Alberelli di Giodo - Etna Rosso DOC - 2017 - Giodo

    Alberelli di Giodo - Etna Rosso DOC - 2017 - Giodo

    95/100 punten Suckling

    59,00
    Op voorraad
  •   Alberelli di Giodo - Etna Rosso DOC - 2018 - Giodo

    Alberelli di Giodo - Etna Rosso DOC - 2018 - Giodo

    95/100 punten Suckling

    59,00
    Op voorraad

Carlo Ferrini, geboren in 1954 in Florence is een van de meest gevierde wijnconsultants. Hij is drie keer bekroond tot wijnmaker van het jaar. Hij was o.a. consultant voor Tasca Almarita, San Leonardo, Branciaia, Poliziano, Castello di Brolio en Fonterutoli. Na jaren als consultant te hebben gewerkt wilde hij ook zijn eigen wijngaarden. Begin 2000 heeft hij 2,5 ha aan wijngaarden verworven in Montalcino en ook bij de Etna heeft hij inmiddels een kleine wijngaard.

 

Inmiddels werkt zijn dochter Bianca ook in het bedrijf van haar vader. De naam Giodo is ter ere van Carlo zijn ouders Giovanni en Donatello. Toen Carlo 25 jaar oud (1979) was maakte hij zijn eerste wijn in opdracht van het Consorzio van de Chianti Classico. Hij was vooral betrokken bij de zoektocht naar de betere Sangiovese klonen. In 1992 werd hij consultant.

 

Carlo Ferrini

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »