San Leonardo - Trentino

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

San Leonardo is als wijnbedrijf begonnen in 1724. De eigenaar van dit schitterende bedrijf is Marchese Carlo Guerrieri Gonzaga, de oenoloog is Carlo Ferrini, die ook zijn eigen wijnen maakt in Toscane, Giodo. De wijnen zijn biologisch gecertificeerd. 
 
Het wijnbedrijf is gelegen nabij Frazione Borghetto all'Adige in de Regio Trentino. Totaal beschikt het bedrijf over 40 ha. aan wijngaarden.

Lang vóór de opkomst van onze Bordeaux-blends, nam Markies Carlo Guerrieri Gonzaga de lessen van Bordeaux ter harte en was een van de eersten in Italië die barriques in de kelder bracht. Als jonge oenoloog maakte hij kennis met Cabernet-wijnstokken op het legendarische landgoed San Guido van Mario Incisa della Rocchetta (Sassicaia), waar hij zijn leertijd doorbracht voordat hij terugkeerde naar Avio en de productie van het familiebedrijf omgooide. Met de steun van Giacomo Tachis, de vader van de moderne Italiaanse oenologie, was het gemakkelijk te begrijpen dat dit prachtige terroir een kostbare parel als San Leonardo kon voortbrengen, waarvan de eerste jaargang is gedateerd 1982.

Het succes van deze rode wijn, die volgens Guida's herinnering nooit een wijnoogst heeft gemist, werd onverwacht tot buiten de Alpen gevierd op de Vinexpo-beurs in Bordeaux, waar hij eind jaren tachtig, in een blinde proeverij en als volmaakte onbekende, het won van de onaantastbare Premiers Crus uit de Médoc. Tegenwoordig is het zeer populair onder wijnliefhebbers om meer dan één fles per oogstjaar te bewaren, vanwege zijn ongelooflijke capaciteit om te evolueren, waardig aan de beste wijnen ter wereld.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »