Tenuta di Ghizzano
De familie Venerosi Pesciolini is tegen het einde van de veertiende eeuw naar de boerderij in het dorp Ghizzano gekomen voor de productie van wijn en olijfolie. Ghizzano is een klein bergdorpje, op ongeveer 200 meter hoog, nabij de Toscaanse kust, genaamd de heuvels van Pisa.
Tenuta Ghizzano is nu in de regio een van de oudste boerderijen, maar tevens ook de meest innovatieve. In de jaren tachtig was er een grote crisis in de Italiaanse wijnwereld, slechte kwaliteit en enorm lage prijzen. In die tijd besloot de familie tegen de stroom in grote investeringen te gaan doen om een wijn van de hoogste kwaliteit te maken. In 1985 kwam de Veneroso als eerste resultaat op de markt en gelijk in dat jaar kreeg de wijn 2 rode glaasjes Gambero Rosso.
Het landgoed van Tenuta di Ghinazzo is totaal 340 ha groot, waarvan 20 ha is aangeplant als wijngaard. 20 ha is aangeplant met olijfbomen, 150 ha wordt gebruikt voor de productie van graan en 150 ha bos. De aanplant van de wijngaarden geschiedde in delen - 85% is aangeplant in 1989 met een plantdichtheid van 4500 stokken/ha. Van 1999 tot 2003 werd de wijngaard verder uitgebreid met 6.600 stokken/ha en het laatste deel is aangeplant 2006 met 5.000 stokken/ha.
In 2006 is de start gemaakt met volledige biologische landbouw. Sinds 2008 is het bedrijf officieel gecertificeerd.